Dødsstraffdrama

Donté Drumm skal henrettes om noen få dager. Han er en sort mann, tidligere lokal fotballstjerne, som er dømt til døden for å ha henrettet en hvit chearleader for ni år siden i byen Sloan i Texas. Hos presten Keith Schroeder dukker en mystisk mann opp. Han kommer med vage antydninger om at Drumm er uskyldig, at han selv har begått ugjerningen. Men vil han tilstå? Og vil de kunne stanse henrettelsen? Det utvikler seg til å bli en kamp mot tiden.

John Grisham har en imponerende rekke bestselgende thrillere bak seg, flere av de har også blitt store filmsuksesser, blant andre «Pelikanrapporten» og «Firmaets mann».

«Tilståelsen» er på alle måter en spennende bok, men ikke en Grisham-thriller i tradisjonell forstand. Forfatteren er egentlig advokat, og har de senere årene også kjempet for å få til radikale endringer av det amerikanske rettssystemet, samt avskaffelse av dødsstraff. «Tilståelsen» kan på mange måter ses på som et drøyt 400-siders kampskrift for avskaffelse av dødsstraff, et svært spennende og vellykket sådan. Og kritikken av det amerikanske rettssystemet er hudflettende.

Omtaler av bøker av samme forfatter:  «Svindleren», «Arvingen», «Advokaten»        

20141010_125101    terning5

Utgivelsesår 2012
Oversetter Kopperud, Truls Holst
Forlag Cappelen Damm
Språk Bokmål
ISBN 9788202381141