Lise Finchenhagen – Lises gatekjøkken

Smakfullt fra alle verdens gatehjørner

  Det har gått 46 år siden jeg hadde heimkunnskap på skolen (ja, jeg vet det heter mat og helse nå). Og jeg tror absolutt ingen av mine medelever den gang i sin villeste fantasi kunne se for seg at jeg en gang skulle skrive om en kokebok. Jeg som den gang i 1971 var en småbråkete elev som ble satt til å dynke og rulle tøy i stedet for å få være med på selve matlagingen, fordi der var jeg fullstendig talentløs.
Men større undre har skjedd.
Jeg er veldig glad i mat, og har faktisk blitt glad i å lage mat også. Og jeg innbiller meg selv at jeg innimellom får til riktig velsmakende retter på en god dag. Og for å sitere vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig, så er det lov å jukse litt. Og mitt «juks» blir da å bruke kokebøker.
Og i høst kom denne lekkerbiskenen ut. Full av spennende retter fra alle verdens gatehjørner. For lekker er den, med en flott layout og litt rocka billedstoff som passer aldeles utmerket til. Og litt rocka er Lise Finckenhagen også, der hun krydrer rettene sine med forslag til passende musikkfølge mens du lager maten. Et spennende påfunn!
Jeg savner et par-tre ting i boka; først og fremst hvor den enkelte rett har sin opprinnelse, dernest en angivelse av hvor lang tid det vil ta å lage retten og til slutt vil jeg nevne ordlista bakerst i boka. Den er etter min smak noe ufullstendig, slik at jeg må google en del i tillegg til å bruke boka. Men dette blir egentlig bare pirk, og man skal som kjent ikke pirke i maten.
Ellers kan jeg opplyse at jeg har testet ut noen av rettene i løpet av høsten, og min frue og strenge smaksdommer har smattet fornøyd hver eneste gang 🙂

 

Takk til Font Forlag som sendte meg boka. Og billedstoffet har jeg lånt fra forlagets hjemmeside. Jeg regner med den saken er biff så lenge bildene ligger til nedlasting.

 

 

2 Comments

  1. Artig! Både historien din og boka, virker det som. Den må jeg sjekke ut.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.