Jan-Erik Fjell – Rovdyret

Heseblesende spenning

Jan Erik Fjells politihelt, kriposetterforsker Anton Brekke, tabbet seg ut i forrige sak, og dermed møter vi ham som vanlig politimann. Men det varer ikke lenge. Når liket av Henrik Zahl dukker opp blir det igjen bruk for hans kunnskap i Kripos. Oscar Fiva soner på åttende året for drapet på denne Zahl, men må settes fri når det viser seg at Zahl døde for bare noen uker siden.
Hvem er det da som står bak?  Brekke må grave mange år tilbake for å prøve å finne løsningen. Samtidig skjer det mye også i nåtiden. Det blir ganske så komplisert når det også dukker opp en leiemorder på oppdrag for en død mann.

Som krim fungerer dette utmerket – du blar ganske så fort om til neste side. Men Fjell kunne gjort så mye mer ut av persongalleriet sitt. Personene blir ganske så overfladisk beskrevet, litt pappfiguraktige. Det er svært mange dialoger i boken, og disse flyter godt. Men heller ikke disse går noe særlig i dybden – det blir noe bråkjekt over det hele.

Som spenningsbok fungerer denne meget godt. Det er god fremdrift i historien, og raske hopp i kronologien fungerer aldeles utmerket. Persongalleriet er også interessant, men jeg skulle gjerne blitt bedre kjent med flere av dem, derfor blir det bare nesten toppkarakter.

Andre bloggere om boka: Bokbloggeir, Artemisias verden, Tine Sundal, Groskro’s verden, Anitas blogg, Min bok-og maleblogg

Flere bøker av Fjell: «Lykkejegeren», «Gjemsel», «Gråsonen».

20141017_105016 terning5

 

Forfatter: Jan-Erik Fjell
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 485
Forlag: Juritzen forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282056939
Annonser

2 Comments

  1. bjornebok

    7. november 2014 at 16:48

    Hei Jorun. Ja, dette er nummer fire. Tysteren 2010 (bokhandlerprisen), Skyggerom 2012, Hevneren 2013. Er nok en stor fordel å ta de fra begynnelsen – lykke til 🙂

  2. Hei, er denne en del av en serie, og hvor mange finnes det i tilfelle? Trenger å lese ny krim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.