Ny svensktopp

Dette er fjerde bok av duoen Hjorth & Rosenfeldt om kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Og den tar umiddelbart tak der den forrige sluttet. Da ble en kollega skutt i øyet hjemme hos Bergman da hun tittet i kikkhullet i døra hans da det ringte på.
Og for dere som ikke kjenner Sebastian Bergman fra tidligere, kan det her fortelles at han er en svært dyktig psykolog som brukes av Riksmord i Sverige. Utenom det er han en utålelig drittsekk og notorisk skjørtejeger som aldri legger noe imellom verken i møte med sine kollegaer eller noen som helst andre for den saks skyld. Bortsett fra Vanja da, en kollega han har et helt spesielt forhold til. Hva det forholdet består i skal ikke røpes her, fordi det vil ødelegge for dere som ikke har lest de andre bøkene….
Sebastian Bergman sliter på det personlige planet fordi han mistet sin kone og eneste barn under tsunamien. Noe som forfølger ham både i søvn og i våken tilstand. Dette temaet blir svært sentralt i denne historien der en hel familie blir utslettet helt i starten av boka. Et ektepar og deres to små barn blir brutalt massakrert. Nådeløst beskrevet av duoen. Det skjærer i hjertet å lese om dette. Imidlertid viser det seg at en liten jente har vært vitne til udåden – derav bokas tittel.
Boka utvikler seg til en nådeløs jakt – der morderen jakter den lille jenta som har sett det hele, samtidig som politiet jakter morderen. Og forfatterduoen har virkelig snekret sammen en uimotståelig historie der spenningen stadig eskalerer gjennom snedige vrier og avsløringer.
Spesielt i denne boka er utviklingen som skjer med Bergman, det at det er en liten jente som er i livsfare. Noe som virkelig utfordrer Bergman i og med at han måtte slippe taket i hånda til datteren under tsunamien. Har han likevel en mer menneskelig side?

De tre første bøkene om Sebastian Bergman har vært gode leseopplevelser for meg, men denne overgår de alle! Og jeg regner med det kommer mer… Avslutningen peker mot at noe kan komme til å skje i forholdet til Vanja, den spesielle kollegaen – eller vil det? Man vet aldri med Sebastian Bergman….
Strålende krim!!!!!

Andre bloggere om boka: Tine Sundal, BokBloggBerit, Heartart, Betraktninger,
Min bok-og maleblogg, Bentebing’s Weblog, Rita leser, Bokbloggeir

Flere av Hjorth & Rosenfeldt:  Ikke bestått, En høyere rettferdighet.

9788203370533_product_full terning6

 

Forfatter: Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 489
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den stumme flickan
Oversatt av: Syvertsen, Håvard
Serie: Sebastian Bergman
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788203370533
Annonser