Makaber story, likandes hovedperson

«Åtseldyr» er den fjerde boka i serien om politietterforsker Elisabeth Sunee Rathke, eller Elli, som hun omtales som. Og Elli er en interessant hovedperson i disse bøkene, halvt norsk og halvt thai. Vi har blitt godt kjent med henne i løpet av de tre første bøkene, og vi kommer enda tettere på henne i denne boka. En uredd, og glimrende etterforsker.
Det er litt vanskelig å utbrodere for mye av handlingen her, fordi det tar svært lang tid før den egentlig kommer ordentlig i gang, og derfor kan jeg lett avsløre for mye for deg som leser. Men det hele foregår i Oslo, og mye skjer under jorda, nærmere bestemt i et underjordisk tunnelsystem fra krigens dager. Og noe av temaet er faunakriminalitet og bestialske drap. Og som ganske vanlig er i mange av dagens krimbøker bygges handlingen gradvis opp ved introduksjon av personer som vil komme til å bety mye for den videre utviklingen. Men det går så tregt. De to hundre første sidene byr på lange utgravinger av trange tunneler og presentasjon av personer i et advokatmiljø, der også adopsjon av barn er et av temaene. Men etter hvert strammes historien godt til, og det blir både spennende og til dels actionfylt. Og en aldri så liten romanse blir det også plass til. Men akk så virkelighetsfjernt. Såpass fjernt at jeg ikke helt tror på selve storyen. Det blir for intrikat og for makabert. Og selve oppbyggingen gjør at du som leser vet at skurken(e) må være blant de som er presentert tilfeldig i starten. Og det er heller ikke noen stor overraskelse når det hele kulminerer mot slutten.
Dermed får denne boka av Hanssen kun en middels karakter av meg, og jeg synes et par av de tidligere bøkene har vært adskillig bedre rent krimteknisk sett. Særlig de to hundre første sidene blir for lange, og jeg er i ferd med å gi meg, men grepet festes heldigvis etter hvert.
I år har Hanssen kommet med neste bok i serien, «Brennemerket», og den skal jeg også lese. Fordi Elli er en interessant etterforsker, og blir beskrevet som et virkelig menneske av kjøtt og blod.

Andre bloggere om boka: Bokbloggeir, Min bok-og maleblogg

Omtale av «Jaget» av samme forfatter.

0 (1) terning3

 

Forfatter: Eystein Hanssen
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 446
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423551
Kategori: Krim

 

Annonser