Helstøpt blinkskudd

Jørn Lier Horst debuterte i 2004 med «Nøkkelvitnet», den første i serien om politietterforsker William Wisting. «Hulemannen» er den niende i rekken om denne eminente etterforskeren. For de som ikke kjenner serien eller Wisting selv; har forfatteren laget denne oversikten – ganske så informativ og ikke minst fornøyelig.
En nabo av Wisting blir funnet død, og han har vært død lenge, nærmere bestemt i fire måneder. Datteren til Wisting, VG-journalisten Line, synes det er trist at et menneske kan bli så ensomt at det kan ligge død i fire måneder uten at noen legger merke til det – ikke før strømleverandøren ikke får betalt for tjenestene sine. Derfor ønsker hun å sette fokus på dette ved å lage en featurereportasje i VG. Hun reiser hjem til Stavern og starter sine undersøkelser.
Samtidig finner noen et lik under et grantre i en juletreskog. Også dette liket har ligget lenge. Og Wisting blir satt på saken. En sak som utvikler seg til en spennende jakt på en massemorder som trolig har kommet over fra USA for mange år siden, på flukt fra FBI.
Og ikke uventet glir disse sakene langsomt inn i hverandre.
Jeg har likt bøkene om William Wisting svært godt. Det ikke minst fordi Lier Horst selv er politietterforsker, og vet hva han skriver om. Samtidig er Wisting en ganske så «normal» person, enkemann, to voksne barn, og strever ikke spesielt verken med demoner, alkohol eller andre svakheter. Men han er ikke uinteressant av den grunn. Vi har blitt kjent med et menneske i løpet av disse ni bøkene.
«Hulemannen» er etter min mening den beste av dem alle. Lier Horst bygger opp sin historie skritt for skritt. Det virker hele tiden troverdig. Og hele tiden klarer han å øke intensiteten og spenningen – til det nesten blir uutholdelig. Og så klarer han å erte deg som leser ved å legge ut små spor/hint på de fleste bipersonene, slik at det tilsynelatende kan være noe med de fleste av dem som gjør at de kan være morderen. Og du bytter den du tror er gjerningsmannen flere ganger underveis, helt til du er ganske så sikker. Men har du rett da? Sannsynligvis ikke, i hvert fall bomma jeg.
Denne kriminalromanen har alt, og er svært dyktig satt sammen. Et blinkskudd! 1. juni kommer den tiende Wisting-romanen – «Blindgang» – og gjett om jeg gleder meg!
Link til «Når det mørkner«, «Katharina-koden»«Det innerste rommet» , «Illvilje» av samme forfatter.

Andre bloggere om boka: Artemisias verden, Tine Sundal, BokBloggBerit, Anitas blogg, Reading Randi, Bokbloggeir, Groskro’s verden, Betraktninger

Print terning6

 

 

Gyldendal
Forfatter: Jørn Lier Horst
Utgivelsesår: 2013
352 sider
1. utgaveISBN/EAN: 9788205455573
Annonser