Humoristisk opptakt

Irma Dahl bor i Drammen, er separert, deltidsmor til Julian og uten jobb. Det vil si, hun jobber som frivillig telefonvakt for Kirkens SOS. Den egentlige jobben som sykepleier for terminalpasienter har hun mistet etter å gitt feil medisiner til en pasient. Irma er langt over gjennomsnittet opptatt av døden, og jobben som telefonvakt passer henne derfor godt. Men hun er ikke helt fornøyd. Hun får aldri det hun kaller storfisken – hun venter på den ekte selvmordskandidaten. I stedet blir det masete telefoner fra det hun foraktfullt anser som selskapssyke mennesker som bare vil ha noen å kakle med. Så tar livet en lykkelig vending. Et begravelsesbyrå har behov for en tilkallingshjelp…….

Idéen og opptakten til denne fortellingen er god. Krydret med store doser humor, av den ganske morbide sorten, blir vi kjent med denne kvinnen og hennes nærmeste. De første delene føles lettlest og tidvis ganske så underholdende. Imidlertid blir det litt vel mye av det samme, det blir stående og stampe uten særlig framdrift. Og jeg mister dessverre noe av interessen underveis. Etter hvert tar også historien en mørkere vending, en retning mot å fortelle noe om/forklare grunnen til at Irma har blitt så opptatt av døden. Jeg tar meg i å ønske at forfatteren skal vende tilbake til den lette, humoristiske tonen hun hadde i starten.
Bortsett fra den morbide humoren liker jeg forfatterens beskrivelse av arbeidet i et begravelsesbyrå. Det er faktisk ganske så interessant og instruktivt beskrevet. I sin takk bakerst i boka nevner forfatteren et slikt byrå hvor hun har jobbet, og det er tydelig at hun har fått med seg detaljene.
Er du ute etter stor litteratur er ikke dette boka for deg, men leter du etter noen timers lett underholdning kan dette være en kandidat – sånn omtrent midt på treet.
Takk til Juritzen Forlag for tilsendt lesereksemplar.

Andre bloggere om boka: Tine Sundal, tones bokside, I Bokhylla, Bøker & bokhyller, Leserommet, Min bok – og maleblogg, Elise Cathrin

irma  

 

 

 

 

 

 

terning3

 

Annonser