P3244259Påskekrimtips 2017 )
Uansett om det blir fjellpåske, hjemmepåske, storbypåske eller sydenpåske så er det alltid godt å ha ei god bok.
Tipsene baserer seg på det jeg har lest omtrent det siste halvåret. Klikk på bildene for å lese mer om bøkene.
Og siden det er påske starter jeg selvsagt med krim!

Jens Lapidus
Jeg har bare delt ut en sekser til krimbøker siste halvår, og den gikk til «Sthlm delete». Lapidus briljerer igjen med sitt kjennskap til gjengmiljøene i Stockholm. Språket er som skrapt opp fra asfalten og skrevet i grafitti.
Et tips er å lese «VIP-rommet» først, siden det er første bok i denne serien.

sthlm delete 9788202437237_product_full

 

 Jørn Lier Horst
En av våre mest produktive krimforfattere, og han leverer stort sett kvalitet hver eneste gang. William Wisting, og etter hvert også dattera Line, er personer det er spennende å følge. Siste bok i serien var «Blindgang». Jeg har også skrevet omtale av «Hulemannen».
For de som vil ha fullstendig oversikt over serien kan lese mer her.

blindgang Print

 

everestOdd Harald Hauge
Er du på høyfjellet, så bør denne være midt i blinken. Det er ikke en tradisjonell krimbok, men en spenningsroman om det å bestige verdens høyeste fjell. Der du som leser blir rammet av høydeskrekk og akutt åndenød i et svimlende inferno.
hvite sporEmelie Schepp
Snøvær og kulde også i denne svenske krimmen. Et nytt bekjentskap for meg denne forfatteren, dette er hennes andre bok. Skriver troverdig politi-krim med helstøpte karakterer.
Tre norske femmere
To gamle kjenninger leverer igjen; Jan Mehlum med «Et hardt slag» og Jørgen Brekke med «Paradisplaneten». Mehlum sin slentrende advokat, Svend Foyn, er tilbake i godt gammelt slag, noe som trygt kan sies også om Brekkes politietterforsker Odd Singsaker.
En ny forfatter for meg er Frits de Bourg, og hans journalist Nicolay Wolff i «Dødens elv» er et spennende bekjentskap i en flott tidskoloritt fra 50-tallets Drammen.

et hardt slag paradisplaneten dødens elv

 

 

Tysk underholdning
snøhvit«Snøhvit må dø» av Nele Neuhaus inneholder det meste av hva som kan presses inn mellom to permer. Kanskje for mye, vil enkelte mene. Men hvis man ikke bryr seg så mye om hvor troverdig det er, bare lar seg rive med er det underholdning så det holder – litt Derrick på speed.
arvingenJohn Grisham
Amerikanernes ubestridte mester på rettsdramaer. Denne gang med stilsikker bok fra sørstatene, der raseskillet er et sentralt tema.

 

 Skjønnlitterære anbefalinger
Johan Harstad
maxDenne boka er unik! Tror ikke jeg har lest en bedre bok – noensinne. Nesten 1100 sider med stor litteratur, om kunsten, kjærligheten og de store spørsmålene i livet.
Jon Michelet
Hans serie om krigsseilerne; En sjøens helt», er perfekt lektyre for deg som har god tid, og vil fordype deg i emnet. Bøkene er medrivende, spennende og ikke minst viktige bidrag til denne delen av historien. Jeg har skrevet omtale til to av bøkene:

blodige strender 0[1]

 

Elena Ferrante
Hennes serie kalles for «Napoli-kvartetten». Jeg har lest de to første, den tredje utgis i disse dager. Storslått litteratur fra etterkrigstidens Italia, om kvinnenes kår i et voldspreget, patriarkalsk samfunn.
Jeg gleder meg til de to siste!

briljante historia

 

 I min sekk
Om den kommer så langt som opp i sekken er slett ikke sikkert. Men ihvertfall blir «Rekviem» av Øystein Wiik på lydbok underholdningen i bilen (150 mil tur/retur). Ellers har jeg fire krim-bøker appelsinliggende, og en tur på biblioteket blir det før avreise. Håper å finne siste av Ferrante + «Maestro» av Geir Tangen der.
Uansett, om det er fristende å kose seg med god litteratur og spennende krim er det viktig å komme seg litt ut også. Håper på silkeføre. God påske!

 

Annonser