Tom Kristensen – Pandora

Spenning i bøttevis

Amerikansk etterretning (NSA) er på jakt etter «Oksen». De mistenker at han står bak storstilt, lyssky aksjehandel der enorme inntekter går til terrororganisasjonen IS.
Med dette som bakteppe blir vi med på en heidundrende reise verden rundt.
En kvinnelig terrorist sprer død og fordervelse rundt seg.
Omar, ung homofil araber med en svært konservativ muslimsk far, blir fanget i en «honningfelle» og blir tvunget til å samarbeide med amerikansk etterretning.
Stine Lindh, norsk dokumentarfilmskaper, blandes inn i det hele når Omar kontakter henne. Han er desperat, og trenger hjelp. Hun ser for seg århundrets scoop.

Tom Kristensen kan spenning, noe han har vist gjennom sine ni tidligere thrillere. Og spenning blir det denne gangen også, i bøttevis. Tempoet er høyt, kapitlene ekstremt korte, språket er effektivt og rett fram. Og jeg blar febrilsk for å komme videre i historien, forfatteren sørger for et skikkelig nakketak på meg.

Men, som i forrige bok «Dødspakten»blir det nesten for mye. Det ekstremt høye tempoet gjør at du får lite tid til å trekke pusten. Steder flimrer forbi. Spenningsscener presenteres på løpende bånd. Hvert kapittel har en cliffhanger, du pushes videre. Slik at midt oppi det hele mister jeg på en måte kontakten med personene, de blir for endimensjonale. Et annet moment som jeg også nevnte i omtalen av forrige bok er troverdigheten. Tilfeldighetene blir for mange, litt for konstruerte, litt for usannsynlige. Og et stykke over midten er det som intensiteten daler noen hakk.

Derfor kan jeg nok høres noe misfornøyd ut. På enkelte områder, ja. Men likevel, som thriller fungerer det utmerket. Timene og sidene flyr avgårde. Det er underholdning til tusen. Tom Kristensen har solgt over 1 million bøker, og kommer helt sikkert til å selge godt denne gangen også. Har du lest Tom Kristensen tidligere vet du hva du får. Og du får det denne gangen også. Er du fan blir du garantert ikke skuffet.

Takk til Aschehoug som sendte meg et eksemplar av boka.

Andre bloggere om boka: Bokbloggeir, ebokhyllami

pandora terning4
Annonser

2 Comments

  1. Spennende å lese omtalen din. Jeg lurte på om det var denne som hadde handling på et cruiceskip i Caribien, men det ser ikke sånn ut. Tror dette blir for heseblesende for meg, men bøker som «leser seg selv» er kjekk innimellom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.