Merete Junker – Vannmannen

Stilleflytende

Merete Junker er ute med sin femte krim siden debuten i 2008.
Vi befinner oss i Porsgrunn, og det hele starter nede ved elva der uteliggeren Kattis blir vitne til at en mann kommer trillende med en handlevogn som han sender ut i elva. Ikke så farlig det egentlig, hadde det ikke vært for at det ligger et menneske i vogna. Og noen får vite hva Kattis har sett….

Politietterforsker Eline Torp er en av de som blir satt på saken. Hun er samboer med journalisten Sigmund Boye. De er ganske nyinnflyttet til byen etter flere år i Oslo. Sigmund jobber med et bokprosjekt om gatekunst, noe som etter hvert fører ham til Berlin. Og selvsagt har trillevogndrapet og kunstprosjektet noe med hverandre å gjøre. Så for n’te gang har vi en politihelt som får personlige dilemmaer blandet inn i saken. Jeg sier ikke at slikt ikke kan hende, men det blir så forbaska søkt etter hvert, når tredje hver krimbok inneholder disse familiære spenningsforsterkerne.

Boka flyter stille avgårde, tilforlatelig, solid, virkelighetsnært, hverdagslig.  Persongalleriet er troverdig, med et flott portrett av Kattis som bokas absolutte høydepunkt. Plottet er passe intrikat og greit oppbygd, så alt ligger egentlig til rette for en fin leseopplevelse. Men dessverre blir historien aldri ordentlig spennende, til det er den for gjennomsiktig og forutsigbar. Jeg savner nerve og temperament.

Og slutten irriterer. Den er som klippet tvert av, uten en oppklarende avrunding av flere sentrale tema. Dette gjelder ikke minst Kattis som er nydelig portrettert, sentral gjennom det meste av boka, og jeg synes hun hadde fortjent en mer sentral plass også i slutten av historien.

Andre bloggere om boka: HverdagsnettTine Sundal

Omtale av «Jenta med ballongen» av samme forfatter.
Takk til Gyldendal som sendte meg boka.

Annonser

2 Comments

  1. Eg berre skumma gjennom omtalen din sidan eg har denne liggjande på vent. Registrerer tre’aren – og forventar ikkje allverden.

    • bjornebok

      13. desember 2017 at 15:47

      Både Tine og Anne Lise som jeg har linket til er begge begeistret for boka, så det er ikke sikkert du skal høre på meg!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2019 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.