Clare Mackintosh – Jeg lar deg gå

Finstemt spenning

En påkjørsel. En liten gutt blir drept. Føreren av bilen stikker av.
En storstilt politiaksjon blir satt i gang.
En kvinne rømmer.

Livet til Jenna Gray har gått i knas. Fortvilet flykter hun til en liten landsby i Wales. For å komme bort, for å forsøke å få livet i gang igjen, for å glemme alt det vonde som har hendt. Men går det an å restarte livet, med helt blanke ark? Vil skyggene fra fortiden innhente henne?

Politiet i Bristol står helt uten spor etter bildrapet. Førstebetjent Ray Stevens er i ferd med å arkivere saken som uløst. Men den unge politikvinnen Kate vil ikke slippe den helt. Hun ber Ray om å få gjøre et siste, desperat forsøk på å finne den skyldige.

Clare Mackintosh stiftet jeg bekjentskap med i fjor omtrent på denne tiden gjennom boka «Jeg ser deg»Den var såpass kløktig komponert og velskrevet, at da jeg fant ut at hun hadde debutert med denne boka, ble den innkjøpt som lydfil.

Og jeg angrer ikke!
Boka er spennende, først og fremst på det psykologiske planet. Jennas fortvilte forsøk på å skape seg et nytt liv ute på den walisiske landsbygda er glitrende beskrevet, med en finstemt penn og et levende og nyansert språk.
Den Store Uhyggen kommer snikende inn idet vi blir kjent med Jennas fortid. Hennes møte med en sjarmerende mann. Et møte som skal få uante konsekvenser.

Forfatteren har fortid fra politiet, noe som skinner tydelig igjennom i hennes beskrivelser av det møysommelige arbeidet våre politihelter utfører. De små skrittene, de mange tilbakeslagene, fortvilelsen over ikke å komme framover.

Og så, omtrent halvveis i boka, skjer en brutal vending i historien. Alt jeg har trodd må kastes over bord. Jeg må, akkurat som Jenna, restarte det hele. Og fra et idyllisk landsbyliv, og et tilnærmet fredelig politiarbeid, dreier boka over til å bli en gåsehudfremkallende thriller. Der hvert minutt teller.

Lydfil, som sagt, glimrende formidlet av Ingrid Vollan.

I år kommer neste bok Clare Mackintosh, «La meg være». Det er bare å begynne å glede seg!

Andre bloggere sin mening: I Bokhylla, My Criminal Mind, Edgeofaword, Rita leserHeartart,

Annonser

1 Comment

  1. Har nylig lest og blogger om den. Bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2019 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.