Påskekrimtips 2018


Påske og krim hører uløselig sammen.  Om det blir i solveggen, foran en knitrende peis, eller hjemme i den vanlige sofaen så er det godt med litt spenning i kroppen. Mine tips baserer seg på krimbøker jeg har lest fra sist påske og fram til nå. Klikk på bildene av bøkene for å lese omtalen.

Disse to fikk toppkarakter av meg ifjor:

  Isende kald thriller fra høyt oppe i Pyreneene.  Med et herlig persongalleri og sitrende spenning. Jeg skal høre oppfølgeren på lydbok i påska. Gleder meg!  Nytt blinkskudd fra landets ledende forfatter innen psykologisk krim. Godt om ungdom, vennskap og kjærlighet, alt i en uforlignelig språkdrakt.

To nominerte til Rivertonprisen:

Solid krim med en klinikk for psykiske lidelser som en skummel kulisse. Velskrevet og ikke minst godt skrudd sammen.

Spennende spionthriller fra krigens dager om frontkjemperen som hopper over til den andre siden.

Ektepar med hver sin krim utgitt på samme dag:

Fra et idyllisk og sommervarmt Hardanger. Der idyllen brister. Matre skriver nær,  stemningsfull og troverdig krim uten bruk av store virkemidler og billige tjuvtriks.

Haugesundskrim med bratt spenningskurve. Og en umiskjennelig leken språkføring som får sidene til å flagre avgårde i stort tempo.

Et lite knippe norske krimbøker:

Råsterk debut med hjerteskjærende innhold.

Besnærende heksekrim fra Trondheim.

En aldrende mann har mye å hevne fra krigens dager.

Larvik håndball i en birolle i stemningsfull og velskrevet krim.

Og fire utenlandske krimbøker av kvinnelige forfattere:

Vinner av Gullkulen for beste oversatte krim. Råsterk om umulig barndom.

Rettssalsdrama om skoleskyting og rikmannsbarn i Sverige.

Politikrim der alt ser så enkelt ut il å begynne med …

Englands krimdronning med en ny fulltreffer!

 

Valgets kval Hva skal jeg velge i påska? Forhåpentligvis blir det deilig vær på fjellet slik at tiden går med til skiturer og lek i snøen med barn og barnebarn.

 

 

Helt til slutt slår jeg et slag for indie-forfatterne. Jeg skal på Dovrefjell i påska, og nettopp der starter denne lekne krimmen …

God påske!

Påskekrimtips 2016
Påskekrimtips 2017

Annonser

4 Comments

 1. Har lest mange av disse, som jeg er enig i at du tipser om.
  Selv har jeg startet på Brekkes siste (som ikke kommer ut før etter påske/4.april), Miniers nye- hvis den kommer i hus i rett tid, Frode Granhus siste som er gitt ut post humt, og Peter Mays Lewisbrikkene. Hvis jeg rekker flere, så har jeg mye annet bra – forhåpentligvis- på vent her også.:) Som Yrsas Syndforlatelse, Børjlinds Sov du vesle spire, som jeg så vidt har begynt å og Krittmannen. Pluss sakprosa og andre romaner.

  • bjornebok

   15. mars 2018 at 22:51

   Brekke kom i posten i dag – gleder meg til den – men det blir ikke før etter påske. Og så godt at det alltid er noe å glede seg til 🙂

 2. Påsken blir for meg i år igjen en null-krim-periode. Kindle’n min er fyllt med langlisten til den internasjonale Man Booker prisen. Vanligvis har jeg lest krim, men etter jeg ble bitt av Booker-basillen så har jeg funnet flere nye favorittforfattere, og så er det litt spennende å lese romaner fra «hele halve verden», bøker jeg nok aldri hadde plukket opp på egenhånd. I år er første året jeg faktisk hadde lest ei bok fra langlista på forhånd. Argentina og Sør-Korea er lest, nå står Spania for tur. Tror rett og slett jeg må finne meg et verdenskart og krysse av land jeg «reiser» til.
  Hva du skal lese i påsken er klart – Minier! 😀

  • bjornebok

   15. mars 2018 at 20:24

   Høres spennende ut! Jeg gjør et (halvhjertet) forsøk på å lese mer skjønnlitteratur og mindre krim i år. Har lykkes helt. Foreløpig har det blitt mindre av begge deler …
   Men det blir definitivt Minier 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.