Helene Flood – Terapeuten

Snikende spenning

Norsk debutant, dette, og allerede solgt til mer enn 20 land før boka i det hele tatt ble utgitt her hjemme.

Og som forfatteren er bokas hovedperson Sara psykolog. Driver en privat praksis hjemmefra. Er gift med Sigurd, arkitekt. De bor i et ærverdig hus i Oslo, arv etter hans bestefar, et krevende oppussingsobjekt.
Psykologpraksisen går ikke like godt som de hadde forventet, ei heller det nystartede arkitektfirmaet han er medeier i. Derfor står oppussingen mer eller mindre på stedet hvil i mangel av både tid og penger.

Sigurd skal ha en etterlengtet frihelg med gutta, reiser grytidlig før Sara er skikkelig våken. Ringer etter et par timer at han har kommet vel fram.
Så, utpå ettermiddagen, tar kompisene hans kontakt med Sara. Om hun vet hvor Sigurd er? Han har ikke kommet ennå …

Joda, jeg forstår godt hvorfor mange agenter har sikret seg denne boka.
Først og fremst fordi den er godt skrevet. Den har en oppbygging som er  gjennomtenkt og et språk som flyter lett. Hvor Flood leder oss inn i hovedpersonens hode på en besnærende måte. Uten særlig bruk av ytre effekter får hun meg til å sitte i spenning gjennom store deler av historien, en spenning ikke av det sitrende slaget. Mer en følelse av ubehag. Hva i all verden har skjedd, og hvem i all verden har gjort det?

Og som i gode psykologiske thrillere planter forfatteren denne snikende tvilen nesten umerkelig. Kan jeg stole på Sara? Forteller hun sannheten? Og disse tankene kommer fordi hun begynner å tvile på seg selv. Er reaksjonene hennes rasjonelle? Små drypp av deres tidligere liv er med på å bygge opp om denne stemningen. Fordi Sara og Sigurd har hatt sine problemer underveis.

Og det beste av alt er at spenningen er der helt til siste setning. Med en løsning jeg ikke var i nærheten av å forutse. Eller er saken egentlig løst …?
Les, så vil du forstå hva jeg mener!

Det er bare å ønske Terapeuten lykke til på ferden ut i den store verden.

Andre bloggere sin mening: Artemisias verden, Tine Sundal

Første tredjedel som lydbok, innlest av Eline Grødal, resten i papirformat. Derfor takk både til Lydbokforlaget og Aschehoug for boka.

Flere av Flood: Elskeren

Annonser

9 Comments

 1. Vet du hva Bjørn, jeg sliter virkelig med denne. Føler for å si: it’s not you (book), it’s me. Kommer meg ikke videre, 13% inn i boka 😳 Hmm…

 2. Flott omtale Bjørn, og takk for lenke. Ser du likte den godt, noe jeg også gjorde. Kommer denne på påskekrim, skal jeg blåse støv av påknappen på tv`en 🙂

 3. Jeg var nok litt mer reservert enn deg, men likevel synes jeg boka var bra.:) (en firer pluss fra meg)
  Takk for link.:)

 4. Jeg har også lest/lyttet denne og er enig i omtalen din. Engasjerende skrevet – kanskje ikke helt realistisk på alle punkter – men spennende var den og interessant å følge terapeutens tankegang – forfatteren er jo, som du nevner, selv psykolog.

  • bjornebok

   9. august 2019 at 22:25

   Takk Randi!
   Ja, det er spennende å være så til de grader inni et hode som i denne boka 🙂
   Kommer det et blogginnlegg snart?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.