Terje Bjøranger – Business

Spennende og troverdig

Som en blodig opptakt til denne historien blir en kvinne skutt og drept i en blomsterbutikk på Aker Brygge. Gjerningsmannen etterlater tydelige fingeravtrykk, og sender en liten hilsen gjennom overvåkingskameraet, som om han ønsker å bli tatt. Så det burde være enkelt å finne han …

I Reykjavik slikker politimannen Charlie Robertsen sine dype sår etter tragiske hendelser i forrige bok. Han er leieboer hos en kvinne og hennes 11 år gamle sønn, en guttunge som forguder leieboeren.
Charlie har ingen planer om å returnere til jobben som politimann, men når hans beste kollega kommer over Atlanteren for å overtale ham. Vel, da går det den veien likevel.

Og det som starter i blomsterbutikken på Aker Brygge skal utvikle seg til et mareritt av en sak der kvinner og barn er handelsvare, der menneskeliv ikke betyr noen ting. Der vi virvles stadig lenger nedover i menneskelig bunnfall som ikke kjenner noen grenser for å tilfredsstille sine lyster, enten det gjelder penger eller andre ting. Og verst av alt, dette er sørgelig realistisk …

Fortellingen har god framdrift og plottet er solid bygd opp. Språket er effektivt og rett fram, uten nevneverdige litterære krumspring. Og ikke minst karakterene er helstøpte. En maskulin, røff tone preger det daglige politiarbeidet, ispedd solide doser barsk humor. En litt mykere side av Charlie får vi oppleve når han er sammen med naboen, tatovøren Luna. De to har et herlig samspill seg imellom.
Dette er politikrim på sitt aller beste, spennende og troverdig ned til minste detalj.

Takk til Cappelen Damm som sendte meg leseeksemplar.

Andre blogger om boka: My Criminal Mind, Tine Sundal, Hverdagsnett

Flere bøker av Bjøranger: Barcode

Annonser

4 Comments

  1. Ernst Stenberg

    24. august 2019 at 17:51

    Terje Bjøranger skriver troverdig krim, fagmann som han er 😊

  2. Ser vi er helt på bølgelengde når det gjelder Business, var spent på omtalen din, kjekt at den slo an 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2019 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.