Anne Holt – Furet/værbitt

Aktuell og spennende

(Reklame: Boka er et leseeksemplar fra Gyldendal og lytteeksemplar fra Lydbokforlaget. )

Selma Falck er tilbake. Denne sammensatte kvinnen; en av landets største idrettskjendiser – og advokat – nå privatetterforsker.
Og allerede på første side er hun i kjempetrøbbel. Hun ligger naken på et gulv, fullstendig rundjult, ute av stand til å bevege seg, hukommelsen er borte, og det brenner i rommet! Dette er på høsten, og i resten av boka skal vi veksle mellom denne høsten og tilbakeblikk på vår og sommer, og hva som førte fram til denne fortvilte situasjonen. Hvor vi blir med inn i politikkens verden, helt opp til statsministeren selv. Sentral i fortellingen er justisminister Tryggve Mejer, som i tillegg til ministerposten er med i en hemmelig gruppe som arbeider i det skjulte med landets beste som hovedmål. Slik de ser det, da.

Mejer har sett seg lei på all netthetsen som florerer, på fake news, på nett-trollene, på moralske oppløsningstendenser. Og på hjemmefronten knaker det skikkelig i fortøyningene, ekteskapet er i ferd med å gå i stykker. Og midt oppi dette sitter deres sytten år gamle datter, Mina, og føler seg fortvilet og alene.

En av Mejers sterkeste kritikere og mest aktive nett-troll gifter seg med Selma Falcks datter. I et bryllup hvor Selma forøvrig er plassert helt i ytterkant av lokalet – helt inntil dodøra. Hennes forhold til barna må karakteriseres som mildt sagt kjølig. Og  midt under bryllupstalen dør en mann som er hyperallergisk mot en spesiell type nøtter. Kan noen ha tilsatt noe i maten? Den fortvilte kjendiskokken som er ansvarlig for cateringen i bryllupet oppsøker Selma Falck for å få henne til å etterforske hva som har skjedd. Og derfor har hun havnet på dette gulvet hvor flammene slikker seg faretruende nærmere …

Historien har et herlig driv, og Anne Holt skriver med et ektefølt engasjement, med en intensitet og fandenivoldskhet som gjør boka til en ren lesefest. Selma Falck er en person jeg virkelig har sansen for, selv om hun har en del karaktertrekk som gjør at jeg er glad for at hun ikke er i min nærmeste familie. Og så denne Einar Falsen da, Selmas eneste venn, eks-politi og uteligger. En mer far-out-personlighet skal man lete lenge etter!
Spennende er det også.
Selv om jeg sliter litt med denne hemmelige gruppen som Mejer er medlem av.

Og som med «En grav for to» tar boka opp et aktuelt tema – nettsøppel.
Ikke minst har det vært høyaktuelt i min landsdel hvor de såkalte «Sørlandsnyhetene» på Facebook har skapt politisk rabalder uten sidestykke – og etter all sannsynlighet hatt stor innvirkning på bystyrevalget i Kristiansand. En Facebookside som etter sigende (jeg har aldri vært inne på den) vrimler av injurier, sjikanering, fake news og skittkasting. Mye av det fremført av anonyme nett-troll. Noen av byens notabiliteter har forøvrig i disse dager varslet et massesøksmål mot siden. Så gjenstår å se om jussen kan gjøre noe med fenomenet.

En spennende og velskrevet krim som gjør at jeg gleder meg stort til neste møte med Selma!

Andre bloggere om boka: Tine Sundal

Flere av Anne Holt: Sudden death, I støv og aske, En grav for to, Mandela-effekten

Annonser

6 Comments

 1. Jeg har også disse to bøkene liggende. ulest. Men siden denne scorer så bra hos deg og Tine, må jeg nok gi de et forsøk (selv om jeg har vært litt lunken til Anne Holts sine bøker en periode).
  (la også merke til Reklame-merkingen din, ja. No comment egentlig.)

 2. Denne ser jo bra ut – har den både i bok og lyd. Ikke lest noe av henne før, men skal nok ta den før eller siden. Ser den scorer høyt hos deg.

 3. Selma Falck er en ener, gøy at du liker denne serien du også. Takk for lenke! Ser at du bruker Reklame, sitter litt langt inne hos meg 🙂

  • bjornebok

   11. oktober 2019 at 21:03

   Takk, Tine!
   Selma er rå!
   De reklamegreiene sitter fryktelig langt inne hos meg også, men jeg får ty til reklamen: må’ru så ma’ru 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.