Sven Petter Næss – Skjebnesteinen

Drivende god krim

(Reklame. Boka er lese-/lytteeksemplar fra Aschehoug/Lydbokforlaget.)

Sven Petter Næss brakdebuterte med «Den stille uke» ifjor, med norsk-indiske Kripos-etterforsker Harinder Singh i hovedrollen. Den gang foregikk handlingen i en fiktiv Elverum-lignende  by et sted i Norge. Denne gang er handlingen flyttet til Edinburgh, Skottland og Oslo.
Harinder er i Edinburgh – som privatperson – fordi niesen hans var kidnappet og ble funnet livløs i ei elv i byen. Ingen vet om hun vil overleve, og han er der for å bistå familien.
Etter hvert blir han involvert i etterforskningen, noe skottene ikke er udelt begeistret for. Så viser det seg at hendelsen i Edinburgh kan ha forgreninger til en sak i Oslo. En sak som kollegaen hans, Rachel Hauge, er med på å etterforske.
Begge steder virvles opp hendelser som underverdenen ikke er særlig begeistret for skal fram i lyset. Tilværelsen blir farlig både for Harinder og Rachel …

Dette, mine damer og herrer, er en drivende god krim! Effektivt fortalt i korte kapitler med stadige skift mellom Skottland og gamlelandet. Nesten helt uten dødpunkter i et heftig tempo. Med en likandes hovedperson og troverdige bipersoner. Et knakende godt plott som holder spenningen oppe mesteparten av tiden. Og ikke minst noen aldeles herlige vendepunkt som jeg ikke så komme i det hele tatt. Kan man da egentlig ønske noe mer?

Egentlig ikke, og jeg ligger og vaker helt oppe under toppkarakter. Hvis jeg skulle pirke litt, være litt jålete kanskje, så kunne jeg ønske litt mer spenst og temperament i  språket. Men pytt. Dette er påskeunderholdning så det holder!

Og med en cliffhanger så dryppende saftig at det er bare å håpe at Sven Petter Næss ikke bruker mer enn et års tid på neste bok heller.
Jeg klarer knapt vente …

Andre bloggere om boka: Henningbokhylle

Flere av Næss: Den stille uke, Skyldig

8 Comments

 1. Ferdig med denne nå – den var spennende og bedre enn Den stille uke, men den når ikke topp hos meg (sånn litt god 4-er). Slutten ble noe avstumpet, selv om vi klart skjønner hvordan det ligger an – skulle gjerne visst noe mer.

  • bjornebok

   11. mai 2020 at 18:56

   Jeg har fått sansen for Næss sine bøker.
   Slutten er vel en cliffhanger, tenker jeg 🙂

 2. Denne ser jeg frem til . Ble veldig nysgjerrig etter å ha hørt han snakke om boka på Krimfestivalen.

 3. Bra bok, skjønner jeg. Har et par krimbøker liggende på eBokBib, der jeg finner lesestoffet for tida, så nå må jeg plukke fram en. Lurer på om jeg skal velge en krim av Sigbjørn Mostue fra 2015, I morgen er alt mørkt, som handler om angrep av en mutert parasitt som smitter folk og dyr. Skremmende nok i disse coronatider, tenker jeg.

 4. Fin omtale – gleder meg til å lytte denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.