Tina Frennstedt – Forsvunnet

Solid spenning

(Reklame. Boka er et leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke.)

Tina Frennstedt, velkjent krimreporter hos Söta Bror, med cold cases som spesiale. Dette er hennes debut som krimforfatter. Og ikke overraskende da, at en cold case er sentral i handlingen. I etterordet skriver forvørig forfatteren at denne boka er insprert av en historie fra virkeligheten.

Tess Hjalmarsson heter bokas hovedperson, politietterforsker som leder en cold case-gruppe i Malmö. Litt småkjendis etter nettopp å ha løst en vanskelig sak. Men mange flere ligger i kø, spesielt en som gnager på henne; forsvinningen til en 19 år gammel kvinne tilbake i 1992.
Den lille etterforskningsgruppen hennes får ikke alltid jobbe i fred. Når noe prekært oppstår må de bistå i vanlig politiarbeid. Og Malmö er ikke akkurat kjent som den stilleste byen i Norden, så når en dansk serievoldtektsmann ser ut til å ha tatt aktiviteten sin med seg over Öresundsbroen til nabolandet blir det travle dager. Men bli ikke kjempeoverrasket hvis sakene glir et aldri så lite grann over i hverandre …

Når man starter på en debutantkrim som er en fem hundre siders murstein, er det med en viss spenning – og en aldri så liten dose skepsis …
Men skepsisen forsvant like fort som en utepils en solskinnsdag.
Fordi Tina Frennstedt har snekret sammen en underholdende, spennende og velskrevet krim der saken fra fortiden glir sømløst sammen med nåtidens sak, og der intrikate handlingstråder styres med sikker hånd.

Personene som befolker boka er troverdige hele gjengen – og er satt sammen på en slik måte at de utfyller hverandre – men samtidig såpass forskjellige at de har en del å spille på seg imellom.
Og aller øverst troner Tess. En etterforsker med det lille ekstra slik en hovedperson skal ha. Og forfatteren har gitt henne en dybde som gjør at jeg heier på henne – hele veien.

Dette er rett og slett en krim som er solid i alle ledd – og spennende hele veien. Første bok i en serie, kan jeg lese på baksiden.
Jeg gleder meg allerede til neste. Og Tina Frennstedt, hvis du mot formodning skulle lese dette: Jeg insisterer på at Tess Hjalmarsson blir med videre!

Boka er oversatt av Anlaug Lia.

Flere av Frennstedt: Nedtelling

Annonser

2 Comments

 1. Du skriver gode anmeldelser.Har du noen tips om bøker som handler om Brasil?Dokumentarbøker?Har lest en del av de,men kanskje du vet om noen andre?

  • bjornebok

   27. april 2020 at 19:33

   Tusen takk 🙂
   Den eneste boka jeg kan komme på er Terra Roxa av Jon Michelet – den har handlingen lagt til Brasil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.