Cara Hunter – I mørket

Solid politikrim

(Reklame. Boka er et leseeksemplar fra forlaget.)

Oxford, England.
En kvinne er fanget i en muggen kjeller. Med et desperat ønske om å få se lyset igjen. Ved en tilfeldighet blir kvinnen funnet. Og sammen med henne en liten gutt. De er avmagret og sterkt traumatisert. Hvor lenge har de vært i kjelleren. Huseier, en ufyselig eldre mann, kan ikke gi politiet er ordentlig svar. Han er på god vei inn i demensen. Er det han som har fanget dem, for så å glemme at de er der?
Etter hvert kan spor tyde på at saken har forbindelser til en sak hvor en kvinne forsvant sporløst i samme distrikt for fire år siden …

Politikrim dette, av det solide britiske slaget. Grundig og etterrettelig. Ingen tjuvtriks eller snarveier. Puslespillet skal legges, bitene er uklare, andre mangler. Men den sympatiske etterforskningslederen Adam Fawley gir ikke opp.
Historien er godt konstruert, rikelig med spor og snubletråder, flere mistenkelige personer blir trukket inn i saken. Tidslinjer må rekonstrueres gang etter gang. Små detaljer fører etterforskningen videre.

Forfatteren baker inn utskrift av avhør, telefonsamtaler, mailer, tekniske rapporter, nyhetsinnslag både i tv- og avisformat, obskure blogginnlegg, samt politiets egne pressekonferanser og pressemeldinger. Alt dette er med på å gi boka autentisitet.
Det samme gjør tilbakeslagene. Håpløsheten når noe de har jobbet lenge med bare forsvinner i løse luften. Og gleden av å komme et ørlite skritt videre.
Det er som å være med på det jeg innbiller meg er ekte politiarbeid.

Men så er det dette med å overraske, med å legge inn en ny og uventet vri som ingen har tenkt på før. En avslutning som skal overgå den forrige psykologiske thrilleren.
Her svikter det litt. Ikke det at forfatteren ikke overrasker, for det gjør hun. Men er det mulig? Er det ikke litt for søkt?
Tja … jeg satt i hvert fall med den følelsen.
Men bevares, det er god underholdning. Hele veien.

Boka er oversatt av Ulrik Farestad.

Annonser

2 Comments

 1. Spennende omtale, men har vi ikke lest dette før? Jeg har lest 4-5 knallgode krim i sommer og kvier meg til å gå i gang med en ny, siden den umulig kan nå opp 🙂

  • bjornebok

   5. august 2020 at 12:23

   Skal mye til å finne på noe vi ikke har lest før …
   Men så er det slik at noen liker dette og noen liker hint, så man kan jo aldri vite om ikke nettopp denne boka er den som skal gi meg årets kick 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.