Anne Holt – Mandela-effekten

Stillestående

(Reklame. Boka har jeg fått som lese-/lytteeksemplar fra forlaget.)

Tredje bok om Selma Falck. A-kjendis etter en strålende idrettskarriere og hyppige opptredener i diverse realityserier. Tidligere advokat, nå privatetterforsker.

Det hele starter ved et kafébord hvor Selma sitter sammen med to venninner. Hun kjenner et napp i skulderen, og skjønner straks at hun er skutt. Det er også Linda, tidligere håndballvenn, nå stortingsrepresentant. Og hun er ikke like heldig som Selma …

At norsk barnevern de senere årene har fått rundjuling i Den europeiske menneskerettsdomstol har vel de fleste fått med seg. Sånn sett retter Anne Holt igjen søkelyset på et aktuelt samfunnstema når barnevern står sentralt  i boka. Hvor vi også blir med inn i indre gemakker hvor makten holder til. Hvor det for enhver pris gjelder å unngå skandaler, koste hva det koste vil.

Selma Falck er et friskt pust i norsk krim. En sammensatt karakter. Vellykket både i idrett og yrkesliv. En fiasko i privatlivet, hvor familien vil ha minst mulig med henne å gjøre. Pluss at hun sliter med spilleavhengighet.
Et friskt pust er også hennes eksentriske sidekick, ekspolitimannen Einar Falsen med sine utallige fobier.

Og med et høyaktuelt tema skulle alt ligge til rette for noen spennende timer i godstolen.
Men dessverre, jeg blir ikke engasjert. Og grunnen er at det blir for ordrikt. Noe som står i veien for framdriften i historien og fører til at den føles stillestående i lange partier. Jeg får ganske tidlig en mistanke om hvem som står bak ugjerningene, og hvorfor. Når det viser seg å stemme blir det langt mellom overraskelsene, selv om et grep mot slutten har en artig vri.

Jeg har virkelig hatt sansen for Selma Falck helt siden de tre første sidene av «En grav for to», hvor jeg begeistret beskrev introduksjonen av henne som  «glitrende småfrekt, kynisk og med en herlig dose humor».  Denne utgaven av Selma opplever jeg mer nølende og spak. Og selv om samspillet med Einar Falsen som alltid er underholdende, blir det likevel litt gjentakende.
Jeg både håper og tror at Falck og Falsen kommer sterkere tilbake neste gang.

Flere av Holt: Sudden Death (sammen med Even Holt), I støv og aske, En grav for to, Furet/værbitt

Annonser

2 Comments

  1. Oy, en treer? jaja… vi er ikke alltid enig, det er sikkert 🙂 Det med ordrikt kan jeg si meg enig i, men siden jeg lyttet til boken ble ikke dette utslagsgivende. Jeg syntes tematikken var interessant og handlingen spennende nok til et par prikker mer på terningen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.