Forfatterkveld

I går kveld var jeg på arrangementet Bøker, Mat & Prat på Løa i Vennesla. Kveldens hovedgjest var Helga Flatland, som var invitert til å fortelle om sitt forfatterskap generelt og boka «Vingebelastning» spesielt.

flatland

Helga Flatland i samtale med bokhandleren (ikke i Kabul, men i Vennesla) Jon Terje Ruenes.

Det var spennende å møte Andreas igjen, hovedpersonen i boka «Vingebelastning», og Helga Flatland maktet å fortelle om ham og noen av de andre karakterene i boka på en slik måte at vi ble ekstra godt kjent med dem. Hun fortalte om bokas budskap og hovedtema, som blant annet er en kommentar til hennes egen generasjon, og de valgene de tar (og ikke tar), samt noen stikk til foreldregenerasjonen deres (som er min egen generasjon). Hun kunne også bekrefte at boka gjerne kan sees på som en kritikk av klientifiseringen innen psykiatrien, men understreket samtidig at det ikke var en kritikk mot de som hadde denne type lidelser, mer en systemkritikk.

For meg  ble denne kvelden ekstra spesiell. Og det fordi jeg, sammen med mine to brødre var del to av det som foregikk på scenen denne kvelden – «Prat». Grunnen til at vi var invitert var hovedsaklig at vi alle tre er langt over gjennomsnittet interessert i bøker. Vi hadde en samtale med Bjarne Nordhagen, som da måtte fortelle publikum at jeg skriver denne bloggen du nå leser, og at jeg hadde skrevet en omtale av boka hennes tidligere, og ble derfor oppfordret til å lese denne. Litt skummelt, det å lese en bokomtale, med forfatteren selv sittende to meter fra scenekanten! Men Helga Flatland hadde lest omtalen allerede, og fortalte at hun likte den godt
Og en ekstra liten digresjon fikk jeg også fortalt. Helga Flatland er 31, og fortalte levende om sin egen generasjon, om hvor kult det blant annet ville være å få jobb med noe kreativt eller media eller noe sånt. Hanna, kjæresten til bokas hovedperson jobber i NRK Super.
Da var det artig å fortelle at vår datter, Nina, er 31, og starter i ny jobb til sommeren som interaksjonsdesigner og konseptutvikler i, nettopp, NRK Super!

bøker mat prat hilsen
Annonser