Grei tidtrøyte

En sjelden gang sitter man der og mangler ei bok man har skikkelig lyst til å lese. Da er det på tide med en tur på biblioteket og jakte på ei bok som er lettfordøyelig underholdning. Ei bok som ikke byr på noe særlig motstand, men som flyter greit avgårde. «Savner deg» er ei slik bok.

Kat Donovan jobber i politiet i New York. Hun begynner å nærme seg 40 og er singel. Hennes bestevenninne lager en profil for henne på et nettdatingsted. En eks dukker opp her, hennes store kjærlighet som bare forsvant ut av livet hennes for 18 år siden. Faren til Kat jobbet også i NYPD. For omtrent like lenge siden ble han drept i tjeneste. En mann ble dømt for drapet, men Kat har aldri klart å godta dette, hun mener noen andre står bak. Så dukker en ung gutt opp. Han mener moren hans er bortført. Lurt av en mann gjennom nettdating.
Etter hvert flettes alt dette sammen….

Harlan Coben er en av en lang rekke amerikanske krim/triller-forfattere jeg har fulgt de siste årene. Mye god underholdning å finne der, selv om Coben kan variere mye fra bok til bok (hans forrige, «Seks år», ble en gedigen nedtur for meg).
Denne gang blir det sånn akkurat midt på treet. Spennende nok, men ikke noe mer, og ganske forutsigbar innimellom. Grei tidtrøyte.

savner deg terning3
Annonser