Jane Harper – Falsk natur

Seig start

(Reklame: Boka har jeg fått som leseeksemplar fra CappelenDamm.)

Australias villmark er ramme for denne boka. En villmark som viser seg fra sin desidert verste side med bitende kaldt og surt vintervær.
En bedrift har teambuildingtur. Ti personer delt inn i to lag, fem av hvert kjønn.
Mange timer forsinket kommer kvinnelaget fram til sjekkpunktet. De mangler en deltaker. Ingen vet hvor Alice har blitt av.

Aaron Falk, som vi kjenner fra Harpers debutbok (link nederst på sida), blir sammen med sin kompanjong Carmen Cooper  engasjert i saken. Han jobber med økonomisk kriminalitet, og Alice var i ferd med å hjelpe dem med å avsløre store hemmeligheter i firmaet som nå er på teambuildingtur.
Hva har skjedd med Alice, vil de finne henne igjen, vil hun være i live, vil hun kunne avsløre hemmelighetene?

For å starte med det positive først; Jane Harper skriver godt, både hva gjelder beskrivelsene av den barske australske villmarka, men ikke minst når det gjelder de mellommenneskelige relasjonene. Hun bruker naturen til å forsterke den ugne følelsen av at her ligger det noe tragisk skjult et sted. Noe hun gjøre med korte kapitler om hva som skjer med kvinnegruppen. Ei gruppe som gradvis utvikler seg til en flokk ulvinner som kjemper for sitt. For de som kjenner sin litteraturhistorie kan det temamessig minne om Fluenes herre av William Golding.

Men for meg tar det for lang tid før uhyggestemningen blir etablert. Etter å ha lest omtrent en tredel av boka har den fremdeles ikke kommet ordentlig igang. Det har omtrent ikke skjedd noen verdens ting så jeg vurderer å gi meg. Men jeg bestemmer meg for å gi boka en siste sjanse. Og den kommer seg sakte men sikkert. Men likevel ikke nok til at den vil bli sittende lenge. En viss spenning mot slutten, men uten at den overrasker noe særlig.

Boka er helt greit oversatt av Carina Westberg, men det virker som enkelte vendinger er litt haltende ordbokaktige – som denne:
«Beth tok et siste trekk og stumpet sigarettstumpen.»

Andre bloggere om boka: Lesejenta

Flere av Harper: Tørke

Annonser

2 Comments

  1. Kjedelig med sånne bøker som en formelig må dra seg gjennom, bra det tok seg opp mot slutten, så fikk du igjen for strevet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.