Bokblogger Tine Sundal gir boka terningkast 5, og har skrevet denne omtalen!

Bokblogger Henning Sviland gir boka terningkast 5, og skriver blant annet (les hele omtalen her):

«Bjørn Bakken leverer på første forsøk. Jeg storkoste meg gjennom sidene og håper han kommer med flere bøker. Dette er en intens thriller jeg sterkt anbefaler videre. «Lang lang rekke» er en ellevill og spennende røverhistorie med intenst og spennende plott, som inneholder det meste jeg ønsker meg i en god krimbok. Sørlandet blir ikke det samme etter dette!»

My Criminal Mind, bokblogg, også med terningkast 5:

«… en utrolig spennende og finurlig spenningsroman»

Reaksjoner fra lesere:

 

«Da er krimboken «Lang lang rekke» av Bjørn Bakken ferdig lest! En skikkelig Page-turner av en krim – håper vi får enten en fortsettelse av de vi ble kjent med i denne boken. Eller en helt ny krim dra denne forfatteren 👍👍
Gir den 5+ 👍👍«
«Jeg ble helt oppslukt…og jeg tror det må være første gang jeg hatt bruk for lommetørkle når jeg har lest en krimbok …egentlig er det mye mer enn en krimbok, alle følelser var i sving.
Kan trygt anbefale denne….den skiller seg ut fra den vanlige oppskriften og fortjene mange lesere…👍🏻«
Regnet litt på det her om dagen på hvor mange krim jeg kan ha lest i mitt liv. Og svaret ble pluss minus 5000! Blant dem er det maaaange blinkskudd. Likevel ble boka di topp 10 (i mine øyne) pga det elegante plottet, språket osv
Har lest noen tusen krim romaner opp igjennom tidene, og startet i går på Bjørn Bakken fra Evje sin førstegangs utgivelse <lang lang rekke>
Klarte ikke legge den fra meg før jeg hadde lest den ferdig i natt. Handlingene i boken skjer hovedsaklig rundt Kristiansand, Setesdal og omegn. Noe som gjorde at en fikk en helt spesiell føling med historien og hendelsene.
For de som liker å lese krim, er dette en bok som absolutt kan anbefales under juletreet i år🎄
Mange av dere vil sikkert gjenkjenne Bjørn Bakken som mannen bak bokbloggen Bjørnebok, hvor han etter oppstarten 14. oktober 2014 har skrevet ikke mindre enn 429 velformulerte og gode anmeldelser. Nå har han debutert med sin første krimroman.
Sitatet «En hevn bør være grenseløs» (William Shakespeare) står det innledningsvis og det er nettopp det som blir den røde tråden gjennom hele boken. Den intense tanken på hevn.
Prologen tar oss med tilbake i tid og beskriver to livsglade unge jenter i Tallin i august 2000. To jenter fulle av forhåpninger og med fremtiden foran seg. Vi flytter oss så 8 år fram i tid og befinner oss i Kristiansand, hvor mesteparten av handlingen utspiller seg. Og hvor det utenkelige og mest grusomme skjer. Så beveger handlingen seg til 2019.
Carl Fredrik Skog har sonet ferdig drapsdommen på 10 år. Uskyldig dømt for drapet på sin kjæreste Annika. Besatt av tanken på hevn overfor de som sto bak det grufulle drapet på den han elsket. Og mistet.
Samtidig flytter Renate Gundersen tilbake til hjembyen, som nyansatt førstebetjent. For å jakte sannheten på sin far, politimannen Einar Gundersen, som tok sitt eget liv for 10 år siden. Noe hun sterkt betviler var et selvmord.
Handlingen og skjebnen bringer så disse to menneskene sammen fra hvert sitt ståsted. Den uskyldig drapsdømte og førstebetjenten på Kristiansand politikammer.
Forfatteren har skrevet en svært spennende krimroman som omhandler prostitusjon og hensynsløs utnyttelse av forsvarsløse kvinner. Begått av kyniske og følelseskalde halliker helt uten grenser. Vi blir vitne til ren skjær ondskap, pengebegjær og utpressing. Sterke følelser og vonde menneskeskjebner. Og den grenseløse og besettende tanken på hevn. Hevn over de som sto ansvarlige for et meningsløst og grusomt drap. På den du elsker over alt på jord.
Bjørn Bakken har levert en strålende debut med en krimroman som tar godt tak i deg og holder deg der til siste side er lest. Det er korte og handlingsmettede kapitler og et spennende plott. Det er flust av cliffhangers som driver deg videre i handlingen. Det er en språkføring som kjennetegnes av god rytme og flyt, noe som igjen ga meg en god leseopplevelse. Det er en brutal historie om forferdelige menneskeskjebner vi blir presentert for. Litt røff i kantene, som krimforfatter Geir Tangen beskriver det på omslaget.
«Lang lang rekke» er en debut forfatteren kan være stolt av og det kommer nok en oppfølger. Forbrytelser lønner seg som kjent ikke og alle forbrytere må til slutt stå til ansvar for sine kriminelle handlinger. Den urettferdighet uskyldige mennesker utsettes for av tungt belastede kriminelle i denne boken treffer en nerve hos meg som leser.
Terningkast: 5
Jeg har slukt rått alt av norske og danske krimbøker i årevis. Men denne, Bjørn, er bare det beste av det beste🎖 Du er rå👍🏼 Ekstra gøy at handlingen utspiller seg på kjente steder; både på Hamresanden hvor jeg bor, og på Frikstad hvor jeg er født og oppvokst😃 Tusen takk for god bok – gleder meg til neste👍🏼🤗
Og her er noen flere:
Bjørn Bakken har levert en strålende debut med en krimroman som tar godt tak i deg og holder deg der til siste side er lest. Det er korte og handlingsmettede kapitler og et spennende plott. Det er flust av cliffhangers som driver deg videre i handlingen. Det er en språkføring som kjennetegnes av god rytme og flyt, noe som igjen ga meg en god leseopplevelse. Det er en brutal historie om forferdelige menneskeskjebner vi blir presentert for. Litt røff i kantene, som krimforfatter Geir Tangen beskriver det på omslaget.

Den var for meg årets beste kriminalroman, gir den en sekser på terningen Spennende fra start til slutt, skikkelig fart, godt språk og troverdig persongalleri.

Anbefaler denne på det varmeste Jeg har lest tusenvis av krimbøker, men denne var en «høydare» – språket var glitrende, kapitlene korte, ingenting overflødig fyllmasse, fargerike personskildringer, spenning, humor… Dette var en innertier av Bjørn Bakken Ekstra moro for oss sørlendinger som kjenner til området handlingen er lagt til

Nå håper jeg bare på ny bok fra denne enestående nye forfatteren i krimverden

Jeg har slukt rått alt av norske og danske krimbøker i årevis. Men denne er bare det beste av det beste  Ekstra gøy at handlingen utspiller seg på kjente steder; både på Hamresanden hvor jeg bor, og på Frikstad hvor jeg er født og oppvokst Tusen takk for god bok – gleder meg til neste

 

Dette er en handlingsmettet og spennende krim, som fanget meg fra første side. Her er det grufull handel med jenter, prostitusjon og utnytting på det verste. Et menneskeliv betyr lite. Og vi møter grov korrupsjon og et gjennomsyret råttent nettverk som går langt utover Norges grenser.
Forfatteren skriver lett og godt, og jeg liker veldig godt inndeling med kapitler som til alle tider forteller hvor du er. Som sagt, tida fløy og jeg måtte fullføre boka seint i natt. Dette kan ikke stoppe her, det kommer nok flere bøker fra bokbloggeren Bjørnebok, håper jeg!

 

Klarte ikke legge den fra meg før jeg hadde lest den ferdig i natt. Handlingene i boken skjer hovedsaklig rundt Kristiansand, Setesdal og omegn. Noe som gjorde at en fikk en helt spesiell føling med historien og hendelsene.

332 sider fullspekket av spenning. Jeg ble hekta fra første stund og det var en fornøyelse å lese. Ekstra gøy at handlingen finner sted på kjente trakter. Språket er lekende og kjapt slik at leseren bare suser av sted, ingen hvilepauser.

En utrolig spennende og finurlig spenningsroman

Lest fra perm te perm i går, måtte lese hele kunne ikke legge den fra meg. Gratulerer, fantastisk bok.

 

I dag har det vært fint vær ute til å være inne og lese din kjempegode kriminalroman! Det var vanskelig å legge «Lang lang rekke» fra meg før jeg ble ferdig med den!

 

Begynte på denne i går kveld og ble ferdig halv to i natt. For en debut av! Og for en bok! Det er lenge siden sist jeg leste en bok jeg ikke kunne legge ifra meg, dette er altså en av de.

 

FerdigFantastisk spennende bok. Godt skrevet og jeg elsket at det hendte på Sørlandet. Nå lånes boka ut til neste som vil lese krim i jula. Tusen takk

 

Fantastisk flott og spennende bok . Terningkast 6, uten tvil Eneste negative er at eg ikkje kan starte på bok nr 2 om trekløveret Carl Fredrik, Renate og Tiiu (nydelig navn)…..

 

Jeg er trøtt idag på jobb og det er di skyld. Greide ikke legge fra meg boka. Måtte bare lese ferdig.

 

En skikkelig Page-turner av en krim – håper vi får enten en fortsettelse av de vi ble kjent med i denne boken. Eller en helt ny krim dra denne forfatteren

 

Nå er jeg ferdig med boka, dessverre … . Det var virkelig god lesning. En skikkelig røverhistorie, men med et veldig bra plott. Jeg må si jeg er litt overrasket også hvor godt du har skrudd alt sammen. I løpet av jula så har samboeren min sagt flere ganger; skal du ikke slå av lyset snart .

 

Fantastisk fortelling og sykt spennende. Dette var virkelig et høydepunkt. Håper dette er den første i en lang lang rekke.

 

Nå er jeg egentlig både skuffet og sur….fordi den er slutt..så nå må du skrive en ny…jeg vil høre mer…