Kiley Reid – Litt av en tid

Sjarmerende velskrevet

Philadelphia, USA, senhøstes 2015.
Emira Tucker er snart 26. Hun har en grei utdannelse, men har ikke kommet noen særlig vei jobbmessig. Hun har sånn cirka en halv kontorjobb og sånn cirka en halv jobb som dagmamma. Kontorjobben er heller kjedelig, men grei nok. Det å være dagmamma for treåringen Briar derimot, er en sann glede – en jobb hun mestrer til fulle.
Men kanskje hun bør forsøke å gjøre noe mer ut av livet? Den dagen hun blir 26 mister hun helseforsikringen hun har gjennom foreldrene. Er det på tide å score noen voksenpoeng snart?
Føy så til et par fakta om at Emira er svart, og familien Chamberlain hvor hun er barnevakt er vellykkede hvite, da har du en grei oversikt over hva dette skal dreie seg om.

Ut av dette syr Kiley Reid sammen et fargerikt lappeteppe av en historie, harselerende sarkastisk, men også med en dyp, menneskelig varme. Rasespørsmålet er et gjennomgående tema i boka, ofte belyst gjennom de hvites opptatthet av å hele tiden være politisk korrekte. Den gjør også narr av forfengelighetens hang til å få flest mulig klikk i en bisarr medievirkelighet hvor innholdet er som sukkerspinn. Og det gjelder for enhver pris å unngå å krenke noen (høres det kjent ut?).

Dette kunne lett ha blitt en sukkersøt feelgoodroman (ikke noe galt i det, kanskje), men Kiley Reid vil mer. Med sine nådeløse iakttagelser evner hun å løfte historien opp fra trivialiteten til å bli et sylskarpt speilbilde av vår egen tid.
Og blir du ikke betatt av bokas heltinne, Emira Tucker, vel da bør du ta et oppgjør med eget følelsesliv. En «helt vanlig» kvinne som står støtt på sine egne bein midt i vellykkethetens tyranni. Hun er til å spise opp.

«Litt av en tid»  er en sjarmerende, morsom, lettflytende og velskrevet bok som Vibeke Saugestad har gitt en spenstig norsk språkdrakt.

Takk til forlaget for at dere lar meg laste ned boka digitalt.

Annonser

6 Comments

 1. Ja, jeg leste nettopp en annen omtale av denne også. Fristende bok! Kraftig notert 🙂

 2. Godt boktips, skjønner jeg. Ønsker deg en fin, vårlig uke. Var i Oppdal i helga, massevis av snø!

  • bjornebok

   11. april 2021 at 22:58

   Takk, Åslaug!
   Her har det også snødd i dag, så våren lar vente på seg, men den kommer nok snart 🙂

 3. Helt enig med omtalen din – denne var overraskende bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.