Genial avslutning på trilogien!

Det er med stor spenning jeg tar fatt på Innsirkling 3. Jeg likte godt de to første bøkene i denne trilogien, men problemet er at det er så lenge siden jeg leste de – de kom ut i 2007 og 2010. Jeg husker så lite av hva de handlet om. Vil jeg komme inn i universet til Tiller igjen? Å, jada! Det er ikke mange sidene som skal til før jeg blir sugd inn!

Utgangspunktet for alle tre bøkene er en annonse i avisen der David ønsker at de som vet noe om han skal skrive brev til han og fortelle hvem han er – selv har han mistet hukommelsen. Han har fått svar gjennom de to første bøkene, og flere kommer nå.

Svarene fra alle disse forskjellige personene gjør at vi får et variert innblikk i David, samtidig som de beskriver utviklingen av en liten del av Norge gjennom flere tiår, helt fra barndommen til David og fram til i dag. Men det er først og fremst det psykologiske aspektet som gjør denne reisen til noe helt utenom det vanlige. Tiller beskriver sine forskjellige karakterer så intenst at det innimellom nesten føles som en fysisk smerte å lese boken. Og denne intense skruen strammes mer og mer til utover i boken. Det hele ender opp i en siste tredel der alt avsløres – og hvilken avsløring. Alt du tidligere har trodd blir på en måte snudd på hodet!

Tiller skriver på nynorsk, eller en slags nynorsk er vel rettere å si. Han har på en måte sitt helt eget språk som jeg ikke kan huske å ha sett maken til hos andre norske forfattere. Man kan være fristet til å kalle det for Tillersk, men det er ikke sikkert Tiller selv vil bli så begeistret for det siden Tiller også er en bydel i Trondheim. Forfatteren kommer som kjent fra Namsos.

Andre bloggere om boka: BokBloggBerit, Artemisias verden, Rose-Maries litteratur- og filmblogg, Ellikkens bokhylle, Min bok-og maleblogg

Omtale av «Begynnelser» av samme forfatter

20141010_125111      terning6

Utgivelsesår 2014
Forlag Aschehoug
Språk Nynorsk
ISBN 9788203357688

 

Annonser