Kommer seg, men tar litt tid…..

Dette er tredje bok om journalisten Henning Juul.
Denne gang er det et drap på en pasient på et sykehjem i Oslo som er utgangspunktet for historien.
Vi møter også Trine Juul-Osmundsen, søster til Henning, som er justisminister. Hun blir beskyldt for seksuell trakassering av en yngre partifelle – og en heksejakt fra media starter. Henning Juul blir engasjert i begge disse sakene, og etter hvert glir de langsomt inn i hverandre. Som et bakteppe ligger også sønnen Jonas sin død fra tidligere bøker om Henning Juul.

Som overskriften kan antyde tar det ganske lang tid før det hele kommer ordentlig i gang.
(Et lite hjertesukk her: Noe som gjør dette litt ekstra vanskelig er de stadige hentydningene til de to første bøkene – og når de ble lest for noen år siden uten å feste seg noe spesielt – tar det tid. Kanskje forlagene burde ha en link til en resyme-side på nettet for tidligere bøker i en serie – for slike lesere som meg – som leser så mye at det blir vanskelig å huske et par bøker i en vrimmel av mange andre.)
Men når det først kommer i siget blir det slett ikke så verst. Best er boken i sin til tider sterke kritikk av media som jakter justisministeren. Og her får vi en artig vri på det hele siden Henning er journalist – og dermed føler oppførselen til sin kolleger direkte på kroppen – med sin halsing etter søsteren.
Tittelen «Blodtåke» kan derfor henspeile både til moduset morderen er i når han begår sine ugjerninger, men samtidig også til medias heksejakt på enkeltmennesker.
Alt i alt en hederlig krim – kanskje sånn midt på treet – med et lite pluss for sin kritikk av media.

Andre bloggere om boka: Anitas blogg, Bokbloggeir, BokBloggBerit

Omtale av Nullpunkt av samme forfatter (sammen med Jørn Lier Horst)

Print terning3

 

Gyldendal

Forfatter: Thomas Enger

Utgivelsesår: 2013
384 sider
1. utgave

ISBN/EAN: 9788205429314

 

 

Annonser