Lite troverdig

Her møter vi igjen hjertelegen Sara Zuckermann, som vi møtte første gang i boka «Hjerteflimmer». Vi møter henne på fotballkamp, i Champions League-finalen, der hun redder livet til en av spillerne som får hjertestans. Denne gang beveger vi oss i et internasjonalt miljø, med innslag av Mossad, fotball i Premier League, vanvittig rike mennesker og noen suspekte fotballedere. Suspekte fordi flere toppspillere dør av uforklarlige grunner. Og det er her Sara Zuckermann kommer inn sammen med kollegaen Ola Farmen, som av alle ting jobber som lege i en Premier League-klubb. Som hjertespesialister oppdager de grufulle sammenhenger.

Ut fra settingen med internasjonal terrorisme og toppfotball kan det virke som Holt’ene prøver seg på en internasjonal suksess denne gang. Historien er dyktig konstruert, og spenningen er spredd jevnt utover. Men jeg tror aldri på storyen, ikke et sekund. For det er stort sett det det er – en dyktig konstruksjon. Når det i tillegg blir ganske så forutsigbart etter hvert blir boka en aldri så liten skuffelse.

Link til omtaler av «I støv og aske»«En grav for to», Furet/værbitt av Anne Holt.

anneholt       terning2

ISBN: 9788241910982
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Trykkeår: 2014
Utgitt: 2014
Utgave: 1
Sider: 445

 

Annonser