Dette gjelder nok ikke meg……

«Forlag kjøper gode anmeldelser»…..

står det i VG i dag, toppbloggere tar opp imot 50.000 for en positiv bokomtale.
Vel, det gjelder ikke meg.
Dessverre vil de kanskje si i banken min.
Men så kan jeg nok heller ikke defineres som en toppblogger heller da. Dessverre igjen.
Selv om jeg ligger på 27. plass på Bloggnorge.com sin toppliste for november med hele 267 visninger så langt i november (tro det eller ei!). Men så er nok ikke Bloggnorge.com den portalen med de mest populære bloggerne heller da, men de er gratis, heldigvis!
Men likevel, pengene uteblir. Dessverre – for tredje gang.

MEN! Jeg mottar bøker i posten med ujevne mellomrom fra noen av forlagene! Men ikke alle, dessverre (fjerde gang), noen har ikke en gang giddet å svare meg. Men egentlig skjønner jeg dem jo godt. 267 visninger langt ut i november – hva er det – lissom? Dyrt er det sikkert også. Siste boka jeg mottok veier 1,4kg, og det eksl. emballasjen – tenk på de portoutgiftene hvis samtlige selvutnevnte litteratureksperter skulle motta hver sin bok!
(Ikke prøv deg, du på likningskontoret, som leser dette, og dermed ser en sjanse til å etterlikne meg, og vil sende meg et kjempekrav ved nærmeste anledning – det er faktisk ikke likningspliktig.)

Kanskje kan grunnen til at jeg ikke mottar penger fra forlagene ha noe med hva jeg skriver å gjøre? Bare se forrige innlegg jeg skrev – du finner det under dette. Der gir jeg boka terningkast terning1. Ikke akkurat kjempegod markedsføring. Men den neste, den på 1,4kg, og rundt 1100 sider – jeg har 350 sider igjen å lese – den kan vente seg terningkast terning6, bare vent (ser dere det, dere i Gyldendal?)!

Dette med uteblivende interesse for å betale meg for dette kan jo også ha noe med at jeg kanskje heller ikke skriver så fantastisk da. Kanskje er ikke omtalene mine helt i Norgestoppen (til tross for den omtalte 27. plassen). Men jeg har det gøy! Jeg mener hva f… jeg vil. Og skriver det også. Og kanskje du som leser dette kan dele med andre? Jeg har nemlig ambisjon om å passere 300 visninger før november er omme. Og da vil jeg rykke opp til 24. plass slik stillingen er nå. Det gjelder å sette seg mål…..

Og, helt mot formodning, skulle noen av dere i et av disse forlagene spørre meg om en positiv omtale, la oss si for en 500-lapp, så er svaret at det beløpet er da latterlig lite, jeg er da tross alt på 27. plass!

20151119_130748

Min første selfie – «Den ubestikkelige bokblogger»

(Og selv om det kan se litt lugubert ut, det bildet på pc’en, sånn på avstand, på en amatørselfie, så er det bare et bilde av to kvinnelige bloggere omtalt i den nevnte VG-artikkelen. Men jeg turde ikke kopiere det, siden det var de selv – bloggerne altså – som sto oppført som opphavseiere av fotoene -den ene heter forresten Vanessa Rudjord – og jeg kunne jo få trøbbel da – man skal jo ikke kopiere bilder sånn helt uten videre, skal man det da?)

 

 

Annonser

1 Comment

 1. Nei, har ikke sett så stort til de omtalte pengene jeg heller 😛 Tenkt deg hvor stor oppsparing man kunne hatt nå med alle de anmeldelsene vi har skrevet. Sykt å tenke at de får disse ekstreme beløpene..

  Skal ærlig innrømme hadde ikke takket nei til litt penger 😛 Men ingen hadde kunne bestemme at jeg skulle skrevet positivt.. På min blogg er det mine meninger 100% og jeg leser bøkene til den tiden jeg gjør det og anmelder til den tiden jeg kan 🙂 Men det er absolutt mye jobb i å blogge.. Men det er ikke OK at de kan betale seg til en GOD OMTALE.. Det er bare for kleint og uetisk riktig.. Huff… Burde jo ikke skje.. Blir helt tom for ord, da jeg mister trua på folk. rett og slett..

  Som du sier mottar jeg også leseeksemplarer.. Men det påvirker ikke hva jeg skriver om dem.
  Ser mere på de som goder for jobben jeg gjør, ved å bruke mye tid på bloggen og holde meg oppdatert. Så ser det mere som en liten bonus uten attatchments.
  Og de gangene jeg får tilsendt forspørsel forklarer jeg at jeg læser boken når jeg kan, og ettersom jeg er dårlig på e-bok sier jeg i fra at sannsynligheten er større for jeg leser den om jeg får den i bokformat. Men ellers at det skjer når jeg har tid og anmeldelse kommer når jeg får tid.
  Og forlag og forfattere virker til å synes det er helt greit..
  Det er jo bare en hobby.. En dyr hobby for å si det sånn.. En hobby jeg driver med da jeg har lidenskapen for det 🙂 Vil nok aldri klare legge ned bokbloggen helt..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.