Småmorsomt hverdagsmas

Ingrid Winter er småbarnsmor til tre jenter, gift med Bjørnar, rundt de 40 og universitetsansatt. Familien er som småbarnsfamilier flest fanget i tidsklemma. Ingrid får det heller ikke helt til på jobben, hvor hun har blitt noe omplassert og ikke er overvettes populær verken blant kolleger eller studenter. Og nye omorganiseringer er på vei…..
Det blir en hverdag med henting og bringing av barn, endeløse møter på jobb, enda flere møter som foreldre i FAU og i barnehagen. Så kommer de over drømmehuset, og hun blir sendt på jobbreise til St. Petersburg. Og slik starter en lang rekke med forviklinger.

Boka åpner lovende med fine iakttagelser av livet som småbarnsforeldre, skrevet med en god satirisk penn. Også jobben innen akademia beskrives på en skjev måte, men uten at man helt får tak på hva alle intrigene dreier seg om. Men intriger er det – hele tiden. Også et vanskelig boligmarked blir gjenstand for ironi, uten at den treffer helt. Best er hun i beskrivelsen av møteplagere på skolens FAU-møte, og «velmenende» foreldres innblanding i det mest banale både i skole og barnehage. En del innertiere der.
Når vår heltinne ufrivillig sendes på jobbreise til St.Petersburg tar det helt av. Det tar rett og slett for mye av etter denne lesers mening. Parodiene av russere generelt og russiske universitetsansatte spesielt blir nesten parodiske i seg selv. Og hovedpersonens voksende paranoia blir ikke annet enn ganske så slitsom etter hvert, til det hele rundes av på en ganske slapp og lettvint måte.

Drangsholt skriver lett og ledig, og ironien/sarkasmen/satiren treffer ganske så bra, særlig i starten. Men etter hvert dabber det hele av, boblene har brust ferdig. Det hele blir for meg litt masete.
Boka er på rundt 250 sider, men med stor skrift og linjeavstand, slik at den er fort unnagjort, og godt er kanskje det, siden den ikke byr på særlig motstand underveis, verken litterært eller innholdsmessig. Men, bevares, den har sine øyeblikk, og en del humring underveis garanteres.

Andre bloggere om boka: Tine Sundal, ellikkens bokhylle, Les mye, Betraktninger, ebokhyllami, Beathes bokhjerte, Solgunn sitt, Groskro’s verden, tones bokmerke

 winter  

 

 

 

 

 

terning3

 

Annonser