«Kjempegøy!»

Er man bestefar får man stadige påminnelser om hvor herlig det er å være liten. Hele fem dager i strekk har vi hatt besøk av våre to kjære smårollinger. Og nest siste dagen var vi i Dyreparken (Kristiansand Dyrepark). Den dagen da våren endelig kom. Og det hadde også 16 000 andre besøkende fått med seg, så det var noe trangt om saligheta innimellom. Men pyttsann, hva gjør vel det når sola skinner og isen smaker minst like godt som ifjor?

hakke2

Mikkel Rev klarer ikke å overliste Klatremus

hakke1

Bakergutt og Bakemester Harepus i storform

Og det ble kjempegøy. Vi fikk møte Mikkel Rev og Klatremus og Morten Skogmus og Bakemester Harepus og Bakergutt og enda flere. Og så sang vi masse sanger. Og så nærme som de kom, helt bort til vogna vi satt i. Og Bakemester Harepus og Bakegutt var kjempesnåle.

 

hakke3

Dyp konsentrasjon i alle aldersgrupper

hakke4

Fullsatte tribuner

 

 

 

 

Førti minutter på tribunetog er en glimrende teaterform. Vi kom tett innpå skuespillerne, og bedre kulisser kunne vi ikke fått!

Hakkebakkeskogenreplikkene haglet i bilen hjem, helt fram til leggetid. Og jaggu startet ikke søndagen med et par rollespill.
Så konklusjonen, ikke bare fra barnebarn, men fra oss alle sammen, dette var kjempegøy!

hakke6

Spesialistjuryen var klokkeklar i sin dom:

terning6

 

Litt fakta:
Forestillingen er basert på Torbjørn Egners bok «Klatremus og de andre dyrene  i Hakkebakkeskogen», utgitt i 1953 – men kjent gjennom «Barnetimen for de minste» allerede i 1952.
2400 forestillinger regner de med å sette opp i Dyreparken i sommer.
36 skuespillere jobber turnus, og bytter også litt roller for variasjonen. Hver skuespiller er med på mellom 400 og 600 forestillinger. I høysesongen er det 30 turer dagen. Kapasiteten er 160 personer pr tur, altså 4800 tilskuere på en dag. Tre togsett går flere turer i timen.

Annonser