Clare Mackintosh – La meg være

Et lite hakk ned

Bildet er lånt fra Wikipedia.

På bildet ser du Beachy Head, og dette stedet spiller en sentral rolle i denne boka. Her begår i gjennomsnitt 20 personer i året selvmord.  Og jeg tar det med på grunn av en tilfeldighet. Fordi jeg en sen kveld hadde et hyggelig gjensyn med filmen «Quadrophenia» (1979), basert på The Who’s rockeopera og album med samme navn (1973). Denne filmen begynner og slutter med scener fra dette stedet, og når jeg setter meg til med boka formiddagen etterpå – så er to selvmord fra Beachy Head sentrale! Spooooky.

Anna bor i dette distriktet med samboer og åtte uker gamle Ella. Nitten måneder tidligere hoppet faren hennes ut fra disse klippene. Og i desperat sorg hoppet moren etter, sju måneder senere. Og i sorgarbeidet møtte Anna en terapeut som skulle bli far til barnet hennes.

Fra dette utgangspunktet spinner Clare Mackintosh en ny psykologisk thriller. Hun har hatt en enorm suksess med sine to tidligere utgivelser, og hun følger på mange måter samme velfungerende oppskrift. Og hvorfor ikke, når du selger bøker som hakka møkk.
Og oppskriften fungerer også denne gangen. En historie fortelles, og du tror du vet omtrent hvordan og hvorfor – og så kommer det noen elegante vrier som snur det meste på hodet.
Likevel synes jeg denne boka er et lite hakk ned fra de to foregående – fordi disse twistene ikke er like oppsiktsvekkende som tidligere. Litt mer gjennomskuelige. I tillegg hviler hele fortellingen på et skjørt byggverk – tror jeg på historien? Kanskje bare til en viss grad – selv om hun i etterordet faktisk henviser til lignende hendelser som faktisk har skjedd.

Uhyggen bygges gradvis opp gjennom boka, men det går kanskje noen hakk for sakte, det trøkket og desperasjonen som har vært i de to første bøkene kommer senere i denne. Og når jeg vet at det sannsynligvis kommer en slik vri, er jeg på en måte forberedt – sjokket blir ikke like stort da.

Bokas hovedperson er troverdig, det samme er personene rundt henne. Men den som tar kaka i denne boka er den 60 år gamle Murray, tidligere politietterforsker, nå frivillig ved det lokale politikammeret. Han blir dradd med i historien, og vi blir kjent med en elskelig gubbe, og hans nydelige kjærlighetshistorie.

En hederlig thriller fra Clare Mackintosh,  uten de helt store sjokkene. Men jeg blir lurt trill rundt, opptil flere ganger.

Andre bloggere sin mening: My Criminal Mind, Elise Cathrin, Heartart, Hverdagsnett, I Bokhylla

Andre bøker av Mackintosh: Jeg lar deg gå, Jeg ser deg

Takk til Cappelen Damm for boka.

2 Comments

 1. Det var noe veldig kjent med det fyret, se her om du vil: https://tinesundal.blogspot.no/2015/07/sommerferie-del-i-sussex-og-london.html
  Kunne godt tenke meg å lese en bok herfra, så selv om du ikke var overvettes begeistret, takker jeg hjerteligst for tipset!

  God helg!

  • bjornebok

   28. april 2018 at 00:10

   Det blir helt sikkert et hjertelig gjensyn å lese denne boka 🙂
   Så ut til å være en herlig ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.