Walther Spro – Syk av kjærlighet

Tynne greier

En hyggelig mail fra forfatteren gjorde at jeg takket ja til denne boka. Han skrev at dette er en lettlest sommerbok som jeg burde kaste meg over.
Vel, jeg kastet meg ikke akkurat over den, men fant den fram fra sekken en flott soldag på fjellet.

Og ble kjent med Tosten, en mann rundt de førti. Og i en aldri så liten midtlivskrise. Kona er lite villig – det blir bare et månedlig, halvslapt pliktløp. Så for å bøte på det får han ideen (fikk ideen gjennom en artikkel i Se&Hør) om å lyve på seg testikkelkreft for å få hennes oppmerksomhet, og kanskje noen doser ømhet. Samtidig oppdager han at hans noe irriterende gladkristne nabo er homofil – og pønsker ut en aldri så liten plan for å få ham ut av skapet.
Så går det som det går.

Lettlest?
Ja da.
Språklig flyt med noen ganske brukbare formuleringer innimellom.
Men for min del stopper det der.
Tosten blir en en sutrete og anmassende person, og grunnideen til boka faller heller ikke i smak. Du skal være ganske skrudd i hodet for å lyve på deg en testikkelkreft for å vinne kona di tilbake.
Det kunne muligens blitt noe morsomt utav det. Men dessverre faller mye av humoren på stengrunn hos meg. Og det blir en opphopning av kjedelige, dagligdagse hendelser uten særlig framdrift. Tosten blir jeg ganske godt kjent med, men jeg kan ikke si jeg sympatiserer særlig med ham (da heller med kona). Resten av persongalleriet får jeg lite tak på.

Forfatteren mente jeg burde kaste meg over boka – noe jeg delvis gjorde – men endte opp med å nærmest kaste den fra meg – vel ikke helt – men det ble mye harelabblesing etter hvert.

Så dessverre, dette ble tynne greier for min del.

Takk til forfatter og Publica Forlag for  boka.

10 Comments

  1. Jeg synes boka var fantastisk. Det ligger faktisk en dypere mening bak hele historien enn en sutrete mann som forøvrig har en snert i tankeprosessene sine. Et av de grunnleggende behovene hos oss mennesker er å bli sett og motta anerkjennelse for den vi er, i de fleste sammenhenger, men spesielt hos de som står oss nær. Aksept og ubetinget kjærlighet kan gjøre deg stødig som fjell. Når dette mangler kan det føre til irrasjonelle tanker og handlinger hos noen og enhver. Det rasjonelle mennesket er dessverre ikke alltid tilstede.. Jeg tror kanskje at de som ikke har opplevd å få kjenne på disse følelsene ser kontrastene i teksten. Jeg synes den var utrolig morsom og opplevde å le høyt for meg selv flere ganger…. Kanskje fordi det var befriende å lese om Tosten som iallefall ikke fremstod som perfekt hele tiden og som berørte de sidene av seg selv man kanskje ikke snakker høyt om…. Jeg kan iallefall anbefale boken. Både til de som klarer å ta med seg humoren i de fleste situasjoner og iallefall til de som har en dypere innsikt i det irrasjonelle mennesket…

  2. Jeg syntes den var kjempemorsom, men så elsker jeg mørk humor også.
    Smak og behag, men uansett synes det er litt dårlig gjort å røpe plottet såpass i en bokomtale; for de som skulle like boken, spoiler du mye her!

    • bjornebok

      8. juli 2018 at 16:47

      Så fint at du likte boka.
      Når det gjelder spoiler i omtalen, så forsøker jeg å ikke si alt for mye om handlingen, og synes selv jeg holder meg godt innenfor det akseptable denne gangen også.
      Hvis du ønsker å kommentere her på bloggen min ved en senere anledning, ber jeg deg om ikke å være anonym – da er du hjertelig velkommen tilbake. Vanligvis publiserer jeg ikke anonyme innlegg.

  3. Dagligliv og sutrete mannfolk er ikke humor. Er glad jeg ikke har fått denne i postkassen 🙂

    • bjornebok

      8. juli 2018 at 16:44

      Har sett at noen har likt den, men humor er så mangt. Traff ikke min humor, dessverre. Og det sier jeg ikke for å være sutrete 🙂

  4. Jeg fikk også tilbud om denne. Jeg har vel ikke svart på mailen enda, men etter å ha lest din omtale, så tror jeg at jeg dropper det helt 😉 Høres ikke ut som den hadde falt i smak hos meg heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.