Jens Henrik Jensen – Mørke menn (Oxen #2)

Spennende hovedpersoner

Bok to i trilogien om Niels Oxen, Danmarks høyest dekorerte soldat, mannen som mer eller mindre har meldt seg frivillig ut av samfunnet, mannen som helst vil være for seg selv. Sammen med sine mange traumer etter år i skarp tjeneste.

I forrige bok ble han innblandet i en stor sak som innbefattet maktmennesker i en hemmelig organisasjon med røtter helt tilbake til middelalderen. Nå er han i stadig bevegelse siden han oppdaget noe i den saken som får ham til å tro at disse farlige maktmenneskene er ute etter ham. Han vet noe som kan velte alt.

Ved en tilfeldighet havner han hos en eldre mann som har et dambruk (som ifølge ei ordbok på nettet skal ha noe med fiskeoppdrett å gjøre, men ordet fisk blir aldri nevnt i teksten). Her lever han under falsk identitet, og bruker kreftene på skogsarbeid.

Sjefen for danske etterretning, Axel Mossmann, vil gjerne ha tak i ham, og sender sin mest betrodde medarbeider, Margrethe Franck ut for å finne ham. Noe som slett ikke er lett. Finne ham vil også disse maktmenneskene. Så hvem får tak i ham først.
Hvem er venn, og hvem er fiende?

Igjen en solid oppbygd thriller, og denne Niels Oxen er en fascinerende karakter. Det samme må sies om Margrethe Franck. Fortellingen har brukbar framdrift og godt driv, men føles i perioder noe overforklart og stillestående, og kunne gjerne vært strammet inn en del.

Bokas styrke er først og fremst persontegningene, og jeg liker godt samspillet mellom Oxen og Franck. Spenningsnivået er også absolutt til stede. Men som i første bok synes jeg selve storyen blir litt for eventyraktig, litt sånn James Bond-aktig der skurkene dukker opp fra intet, vet alt og skyr ingen midler på veien mot målet. Og fortellerstilen er til tider litt for omstendelig.

Likevel – boka er underholdende som bare det, og med en cliffhanger på slutten som borger for enda mer spenning på vei mot den endelige finalen. Og jeg kommer garantert til å lese den også!

Lydbok denne gang, lest av Jan Gunnar Røise. Boka er oversatt av Henning Kolstad.

Takk til Lydbokforlaget for boka.

Flere av Jensen, Hengte hunder (Oxen #1). Frosne flammer (Oxen #3)

Annonser

2 Comments

  1. Da fikk jeg litt inntrykk av denne – jeg liker kanskje ikke når kriminal-litteraturen blir for urealistisk eller eventyr-aktig. Men mulig jeg lytter disse når jeg får tid en gang, for jeg har de liggende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2020 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.