Robert Dugoni – Siste åndedrag

Grei politikrim

(Reklame. Boka har jeg fått fra Gursli/Berg forlag.)

Kanskje ikke det mest politisk korrekte, å lese politikrim fra Seattle i disse tider. Men det er nok andre enn Robert Dugoni som må påta seg skylden for tilstanden der borte …

Tracy Crosswhite er tilbake i Seattle-politiet etter å ha løst det 20 år gamle forsvinningsmysteriet rundt søsteren i forrige bok. I starten av den boka skjedde et drap på en ung kvinne på et billig motell. Nå kan det se ut til at det utvikler seg, at en seriemorder er på ferde. Og at han kan ha drept tidligere også, kanskje så langt tilbake som ti år. Den gang var det sjefen hennes, Nolasco, som etterforsket. Noe han gjorde heller dårlig …

Tradisjonell politikrim dette, med røffe etterforskere, hvor Tracy er den røffeste av dem alle. Der stadig nye scener utspiller seg, og der replikkvekslingene fyker veggimellom som skutt fra en mitraljøse. Effektivt og underholdende, joda, men har vel strengt tatt lest noe lignende en del ganger før. Veldig amerikansk i stilen, og dere som kjenner smaken min, vet at jeg ikke alltid er like begeistret for akkurat det.

Tracy er igjen en likandes heltinne. I andre ende av skalaen er Nolasco, arketypen av den avskyelig sjefen. Der sistnevnte stadig stikker kjepper i hjulene på etterforskningen, men Tracy er ikke den som gir seg ved første sverdslag.

Spennende er det, stort sett hele veien, selv om det blir noen langdryge blindspor innimellom. Ellers sitter jeg med en følelse underveis av å se en film i måten Dugoni skriver på. Egentlig ikke så ueffent, det. Men nå, ei ukes tid etter at boka var lest, må jeg innrømme at mye har forsvunnet ut av bevisstheten. Så noe uutslettelig inntrykk gjorde den nok ikke …

Konklusjonen blir at dette er en helt ok politikrim. Grei underholdning i sommervarmen.

Boka er oversatt av Kurt Hanssen.

Andre bloggere sin mening: Beathes bibliotek, Hverdagsnett

Flere av Dugoni: Min søsters grav, Lysningen, Kvinnen uten ansikt

Annonser

2 Comments

  1. Jeg liker bøkene til Robert Dugoni, til nå har jeg lest fire av dem. For meg inneholder den ganske typisk «slapp-av» krim fra USA. Ting skjer i forventet rekkefølge, hovedpersonene er lette å like, og handlingen er akkurat passe spennende 🙂 Men de er ok å lese for det.

    • bjornebok

      26. juni 2020 at 23:12

      Jeg synes den første var best. Nummer to ok, er i gang med nummer tre og den synes jeg er treg så langt. Ok underholdning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.