Spenning i høyt tempo

(Reklame. Boka er et leseeksemplar fra Gursli Berg forlag.)

Egentlig så hadde jeg ikke så fryktelig lyst til å lese amerikansk krim i disse tider, med en president som er en forbrytelse i seg selv. Men så kom jeg til å tenke på at det er jo ikke Dugonis feil, hvis han ikke stemte på ham da.

Nok om det.
Og over til Tracy Crosswhite. Heltinnen i boka, et par og førti, drapsetterforsker i Seattle-politiet, hvor de er i startfasen av en etterforskning. Når hun får en urovekkende beskjed. Det er funnet noen levninger etter et menneske i nærheten av hjemstedet hennes, Cedar Grove (oppdiktet).
Kan det endelig være at svaret nærmer seg. På historien som har ridd henne som en mare i 20 år. Søsteren som forsvant på vei hjem fra et skytestevne, og siden aldri har vært sett. Lillesøsteren som hun hadde ansvaret for, men som hun lot kjøre hjem alene, fordi hun selv skulle på date med kjæresten. Der alt som var igjen etter henne var en bensintom pickup i veikanten i et trøstesløst regnvær …

Tracy har etterforsket forsvinningen på fritiden i alle disse årene. En lokal mann sitter innesperret for å ha voldtatt og drept søsteren. Men Tracy har funnet så mange hull og grove feil i etterforskningen at hun tror det kan være justismord.
Og dette reiser hun hjem for å finne ut av.
En reise som skal sette både henne og Cedar Grove på store prøver …

Dette var krim etter min smak, med høyt tempo, likandes heltinne, troverdige bipersoner og saftige dialoger med humor og snert. Og midt inni, et rettssaldrama det lukter svidd av. I tillegg er plottet intrikat og grøssende spennende med en finale i tidenes verste storm … Joda, det er mye av det meste der borte …
For ikke å glemme noen riktig så rørende scener og en akkurat passe liten dæsj romantikk oppi det hele.

Men så er det disse amerikanerne, da. Og sluttscener. Og våpen. Jeg hadde en liten passiar med min partner in crime, fruen altså, da jeg var midt i boka, der jeg sa at hvis forfatteren klarer å holde seg unna en rykende pistol i sluttscenene blir dette knallbra!

Tror du han klarte det?

Det skal jeg ikke røpe i detalj her, men strekke meg til å si at slutten var innafor, under sterk tvil …

Det er utgitt fire bøker med Tracy Crosswhite i hovedrollen på norsk (tror det er seks i hjemlandet). Jeg har de tre neste liggende, og makter Robert Dugoni å holde samme kvalitet har jeg mye å glede meg til.

Boka er oversatt av Kurt Hanssen.

Andre bloggere om boka: Beathes bibliotek, Tine Sundal, Min bok- og maleblogg

Flere av Dugoni: Siste åndedrag, Lysningen, Kvinnen uten ansikt

Annonser