På det jevne

(Kortomtale nr. 3 av 6 av leste bøker denne sommeren.)

Fra forlagets hjemmeside:

Andre bok i svensk bestselgerserie, fra forfatteren som vant Årets deckardebut Crimetime Award i 2019.
En kontroversiell kvinnelig kunstner blir funnet drept ved Stenshuvud fyr. I tilknytning til liket oppdager man en type leirjord som viser seg å være identisk med den man fant på et drapssted utenfor Ystad for 15 år siden, da en ung musiker ble funnet død.
Da kriminalinspektør Tess Hjalmarsson sammen med kollegaen Marie Erling, undersøker saken, finner de ingen åpenbare koblinger mellom ofrene. Men nyheten igangsetter en kjede av dramatiske hendelser på Österlen. Samtidig begynner en tobarnsmor å mistenke at ektemannen hennes ikke er den hun trodde han var.

Jeg syntes Frennstedts første bok i denne  cold-case-serien var både forfriskende og litt annerledes.

Frennstedt fortsetter i samme spor med denne oppfølgeren, og  følger stort sett samme oppskrift. Og som i første bok er politietterforsker Tessa Hjalmarsson hovedperson.

Også denne boka er lang, men i motsetning til den første, synes jeg den i flere passasjer blir for lang. Spesielt gjelder det privatlivet til Tessa, som ikke er spesielt spennende og uten særlig framdrift. Dermed blir boka rammet av det samme i disse passasjene – det mangler spenning og framdrift.Utenom den innvendingen er «Nedtelling» en helt grei krim på det jevne, men jeg savner følelsen av friskhet jeg satt igjen med etter første boka.

Til slutt bare en liten fotnote til bruken av «cold-case» i norske krimbøker. Svenskene har i hvert fall gjort noe med det, og kommet opp med en oversettelse  jeg hørte  i en krimserie for en stund siden. Klarer vi noe like genialt som dette?

Kalla fall …

Forslag mottas med takk 🙂

Boka er oversatt av Anlaug Lia.

Flere av Frennstedt:  Forsvunnet