Tar litt tid…

ja, faktisk en hel del for lang tid, før dette kommer ordentlig i gang.
Kristina Ohlsson er et nytt og ukjent bekjentskap for meg, men etter en del hyggelige anmeldelser + et par anbefalinger satte jeg i gang. Helt fra første side forsøker Ohlsson å sette en småhumoristisk og ganske så eplekjekk tone. Hun lykkes til dels, men ikke helt. Hun skriver i jeg-form om advokaten Martin Brenner og hans kollega og intime venninne, Lucy. Et urbant og hipt par som deler kontor, en hel del fritid og tidvis også seng.
Brenner blir kontaktet av bror til Sara Texas. Hun tok livet sitt etter å ha tilstått drap på fem personer, to i USA og tre i Sverige.  Texas er et navn hun fikk under rettssaken, siden to av drapene var begått i den amerikanske delstaten. Broren vil at han skal se på saken på nytt, fordi han mener hun var uskyldig. Gradvis tar saken tak i Brenner, og vi blir med på en tidvis spennende reise bakover i tid for å finne ut om Sara Texas virkelig gjorde det hun ble dømt for.
Men det tar som sagt litt for lang tid før det løsner – det blir stående å stange. Vi skjønner jo at det skal skje noe her, så se å komme i gang da! Mot slutten skrur det hele seg ganske så til etter hvert, og spennende blir det jo. Til slutt skal sies at det ligger an til en del to av denne boka, og jeg kommer nok til å få med meg den, selv om Lotus blues ikke overbeviser helt. Men et hyggelig bekjentskap er det.

Min omtale av neste bok, «Mios blues»av samme forfatter.

Andre bloggere om boka: Tine Sundal

Lotus-blues_productimage tk4

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen
Utgivelsesår: 2015
432 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205479135
Annonser