I går kveld satte jeg meg ned, med store forventninger, og begynte på den siste boka til Jørgen Brekke, «Paradisplaneten», den fjerde i rekken om førstebetjent Odd Singsaker i Trondheimspolitiet.
Og allerede på første side finner jeg en liten skatt!
Boka starter med at Leonard Huxley står på dekk på en stor passasjerbåt i 1911. Nederst på første side står navnene på to av sønnene hans nevnt, Aldous og Julian.
Og da går lyset på for meg!
På slutten av 70-tallet studerte jeg engelsk ved universitetet i Trondheim, og et av emnene var selvfølgelig engelskspråklig litteratur. Og jeg er ganske så sikker på at vi da leste en bok som het «Brave New World», og at forfatteren het Aldous Huxley. Og ganske riktig, et raskt søk i Wikipedia nå på morgenen bekrefter dette. Boka kom ut i 1932 og er en såkalt dystopisk roman som foregår i det 26. århundre. Wikipedia forteller at faren het Leonard, og at broren Julian faktisk var UNESCO-leder i sin tid.
Spennende…..

Og ganske så spennende er boka også etter bare de første 90 sidene. Og jeg gleder meg til fortsettelsen, for Jørgen Brekke skriver gnistrende godt. Og ekstra spennende blir det å se hva forbindelsen til Aldous Huxley og «Brave New World» kan være?

Aldous_Huxley Aldous Huxley

Annonser