Jørn Lier Horst – Blindgang

Imponerer – igjen

Tiende bok om William Wisting, etterforskningsleder ved Larvik politistasjon.
(Forfatteren har en egen hjemmeside om William Wisting, informativ og morsom.)
Og vi er fremdeles i Larvik og Stavern.
En ung alenemor, Sofie Lund, flytter tilbake til Stavern med sin lille datter, inn i huset hun har arvet etter sin bestefar, en bestefar hun alltid har hatt et anstrengt forhold til. En bestefar som har drevet med mange lyssky aktiviteter.
Datter til Wisting, VG-journalisten Line, er høygravid og driver og pusser opp huset hun har kjøpt. Disse to kvinnene kommer i kontakt med hverandre, de har gått i samme klasse på barneskolen. I kjelleren til huset Sofie arvet finner de en gammel safe som de ikke får åpnet….
Og Wisting arbeider med en forsvinningssak, en drosjesjåfør forsvant for flere måneder siden. Men de kommer ingen vei.
Så tangerer disse hendelsene hverandre, og nye spor åpnes. Etterforskningen kommer i gang igjen. En etterforskning som etter hvert også skal føre dem til en annen sak, det såkalte nyttårsdrapet i Kristiansand.

Som alltid bygger Lier Horst opp et solid fundament for saken sin. Eller, rettere sagt, det blir flere saker denne gang. Og han har ikke hastverk. Med sin egen politierfaring viser forfatteren oss møysommeligheten i arbeidet og tålmodigheten som kreves for å komme videre. Denne gang begynner Wisting å tvile på seg selv. Er han god nok? Begynner han å bli for gammel? Press fra overordnede med krav om snarlige resultater gjør det heller ikke lettere. Også en arrogant etterforsker i Kristiansandspolitiet setter tålmodigheten hans på prøve. Og lojaliteten….
Denne måten å bygge det hele opp på føles denne gang litt i drøyeste laget. Det tar litt for lang tid. Men når det hele tar av sånn omtrent halvveis, tar det så til de grader av denne gang, at man tilgir/glemmer den litt lange innledningen. De siste 200 sidene er en fest å lese. Og slutten er briljant.
Jeg skjønner godt at det har vært lang kø for å få låne denne på biblioteket!
(For spesielt interesserte kommer det en litt lokal tilnærming til noen detaljer i boka under bildet.)

blindgang  

terning5

Litt ekstra denne gang – om navn i boka:
Den ganske så arrogante politimannen i Kristiansand har et helt spesielt navn – Ryttingen. Et navn jeg aldri har hørt før.
Men jeg tenkte med en gang jeg så det på følgende: Kristiansand politikammer har hatt to politimestre med navn Rynning-Tønnesen (far og sønn). Særlig den siste må trygt kunne sies å ha vært en svært profilert, og noe spesiell politimester. Kan forfatteren ha hatt dette i tankene, og lekt seg litt med navnet? Noen som vet?
Jeg er oppvokst i Vennesla, like nord for Kristiansand, og to av personene i boka har navn fra Vennesla, både steds-og slektsnavn; Moseid og Heisel – en artig detalj for en som er litt detaljnerd.

Omtale av flere bøker av samme forfatter: Katharina-kodenHulemannen, Når det mørkner, Nullpunkt (sammen med Thomas Enger), Det innerste rommet, Illvilje

Andre bloggere om boka: Tine Sundal, My Criminal Mind, Anitas blogg, ritaleser, Reading Randi, My first, my last, my everything!, Bokbloggeir

Annonser

2 Comments

 1. Tenkte det samme som deg angående navnene Rynning-Tønnesen/Ryttingen. Ellers synes jeg at JLH har brukt dette med at Line kommer opp i en dramatisk situasjon på slutten av boka, altfor mye. Denne boka hadde vært bedre uten.

  • bjornebok

   27. februar 2017 at 12:29

   Takk for kommentaren.
   Når det gjelder det med Line er det en tydelig trend i mange krimbøker – at «heltenes» nærmeste trekkes inn i historien som en slags spenningsforsterker. Jeg er ikke alt for glad i dette selv, men hvis de som trekkes inn slik som med Line, som har vært tilstede i flere av bøkene til JLH, virker det likevel ikke alt for søkt. Jeg kunne vise til verre eksempler enn dette 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.