Har du lagt merke til det?
Mot slutten av haugevis av krimbøker hoper det seg opp av lyn og torden, snøstorm, vind med orkan i kastene, hagl på størrelse med golfballer, styrtregn, sprengkulde.
Skurkene i krimbøker må være blant de mest uheldige menneskene som finnes. Ikke nok med at de som oftest blir fanget til slutt, men veldig ofte er det et ufattelig dårlig vær i tillegg.
Derfor må det være på sin plass med ei liste over kriminelt dårlig vær, og den vil bli oppdatert med nye værmeldinger så fort jeg oppdager nye uvær, så følg med!
(Og klikker du på bildet av boka får du lese hele omtalen.)

stormstormstormstormstorm

Full orkan

9788202478070 Belinda Bauer; Sannheten om livet og døden
Intet mindre enn selveste syndefloden, alle uværs mor. Du vil ikke tro det før du leser det!

stormstormstormstormLiten storm

 

Øystein Wiik, Dødsrytteren
En grandios finale på Svalbard, der naturkreftene virkelig slår seg løs og truer det lille samfunnet i Longyearbyen. Overdrevet som bare Øystein Wiik kan det.

 

Luca D’Andrea; Det ondes substans
Grusomhetene er så store mot slutten av denne thrilleren høyt oppe i Dolomittene at naturen selv må gripe inn og ordne opp. Storslagent beskrevet.

 

Lars Kepler; Kaninjegeren
Sluttsekvensen på et øde høyfjellshotell i det nordlige Sverige fører tankene hen til Jack Nicholson i «The Shining». Ikke så kaldt her, men regnet fosser ned og vinden uler.
kaninjegeren

 

leon  Mons Kallentoft & Markus Lutteman; Leon
Forbanna ergerlig. Når det virkelig haster, når du skal berge en gutt som er i klørne på (bokstavelig talt) en galning, så ønsker du ikke en snøstorm som fører til det komplette kaos på veiene.

 

 Øystein Wiik; Rekviem
Denne forfatteren er ikke kjent for å legge noe imellom, så at det kommer et forrykende uvær dettende ned over Røros kirke i sluttscenene kommer ikke som noen stor overraskelse.
 rekviem

 

everest Odd Harald Hauge; Everest
Befinner du deg nærmere 9000 meter over havet skulle det nesten bare mangle at det er litte grann vær.

 

 Heine Bakkeid; Jeg skal savne deg i morgen
Maken til drittvær skal du lete lenge etter, hele tida, boka gjennom, så regner og blåser det noe så helt for jævlig. Vel er det mye vær der oppe i nord, men det får da være måte på….
jeg skal savne deg

stormstormstorm
Stiv kuling

 

0 Frode Granhus; Djevelanger
Faktisk to helt motsatte værfenomen her. Først er det for varmt og tørt slik at et lite tjern er i ferd med å tørke ut, og oppi der ligger en gammel hemmelighet. Og så kommer skybruddet…..

 

Marit Reiersgård; Paradisbakken
Skurken er på badetur, truende skyer kommer drivende, tordenen ruller, lynene flerrer. Man skal da ikke legge ut på svømmetur i et slikt vær.
paradisbakken

 

snøhvit Nele Neuhaus; Snøhvit må dø
Snøstorm i lavlandet i Tyskland er ikke daglig kost. Vel, jeg opplevde det dansk tv kalte snøstorm i flate Danmark en gang. De sendte ut obs-varsel. Det var strengt tatt ikke rare greiene, så hvis det ligner på det så… Men veien ble ihvertfall glatt og sikten dårlig i den avgjørende biljakten i denne underholdende boka.

 

Emelie Schepp; Hvite spor
De svenskene, de svenskene. Etter krimbøkene å dømme må de ha et av verdens verste klima å slite med. Iskaldt og snørikt. Så kjære heltinne, hvorfor bade da?
hvite spor

 

Arne Dahl; Utmarker
Det er så vått . Hele boka gjennom. Et aldeles trøstesløst, surt senhøstregnvær. Ikke en eneste liten time med opphold. Alt blir gjennomvått. Så vått at til og med den ultimate luksusklokka dugger på glasset.

 

Frode Granhus, Forliset
I denne boka er det så inni hampen iskaldt, hele tiden. Det er så man formelig kan høre kulden knirke for hver gang man blar om i boka. Huttemegtu!

 

Cilla & Rolf Börjlind, Sov du vesle spire 
Et overdøvende tordenvær i oppgjørets time. Ikke en gang pistolskuddene makter å overdøve tordenbrakene. Og grøssende bilder flimrer når lysene blinker – uhuu.

stormstorm
Laber bris

 

9788242159601 Jo Nesbø; Blod på snø
Strengt tatt er det vel ikke noe særlig spesielt med været her. Men vi kjenner vel alle «Piken med svovelstikkene» av HC Andersen, og Nesbø har sin egen variant på slutten av denne godbiten. Brrrr, iskaldt.

 


storm
Flau vind

 

lycke  Mikaela Bley; Lycke
Det regner. Hele tida. Selvfølgelig i Sverige. Nitrist. Og vet du hva? Når skurken endelig skal hankes inn – da titter sola fram!!!!!