Ingar Johnsrud – Korset

Full fart

Så er vi kommet til akt tre i dramaet om Fredrik Beier og Kafa Iqbal, og den siste (?) i trilogien. Denne akten hviler tungt på første bok, Wienerbrorskapet. Og selv om Korset har en god oppsummering av første bok vil jeg absolutt anbefale å lese Wienerbrorskapet før du gir deg i kast med denne.

For her skjer det mye, uhorvelig mye. Så det gjelder å ha tunga rett i munnen og følge godt med.
En spinngal religiøs fanatiker, en leiemorder fra helvete, bestialske drap i hopetall, korrupt politi, narkotika, datakriminalitet, biologiske våpen med røtter tilbake til den kalde krigen, storpolitiske intriger med selveste statsministeren involvert, amerikansk etterretning, IS-krigere – samt en fakir. For å nevne noe.
Og det at hovedpersonen har en personlig tilknytning til det som skjer er et mye benyttet grep i denne type bøker de siste årene – som spenningsforsterker, men at begge hovedpersonene viser seg å ha det kan virke noe søkt.

Noe søkt må jeg tilstå at jeg også finner selve hovedplottet. Men hvis du makter å legge det til side – troverdigheten – så har du mange timer med god og fortettet underholdning foran deg.
Fordi Ingar Johnsrud skriver så det gnistrer. I et friskt og flytende språk, med småfrekke dialoger, en maskulin humor, driv og temperament, slik at du garantert ikke kommer til å kjede deg. Selv om det omtrent midtveis står noe stille en periode. Før det braker løs igjen.
Og du verden som det braker. Det meste av boka på lydbok, og når det nærmer seg finalen utbryter fruen i passasjersetet med et sukk: Er det ikke egentlig nok snart?
Og jeg kan ikke gjøre annet enn å nikke samtykkende. Fordi jeg sitter litt med den samme følelsen – det får da være måte på?

Men bare litt. Og det fordi det er så forbaska godt skrevet, og Johnsrud samler alle de innviklede trådene som en mesterlig dukkefører og loser trilogien trygt i havn.

Og etter den grandiose finalen sitter jeg kortpustet bak rattet mens de siste par kapitlene roer det hele ned. Før pulsen stiger faretruende i løpet av epilogen …

Andre bloggere sin mening: Tine Sundal, BokelskerJane

Andre bøker av Ingar Johnsrud: Wienerbrorskapet, Kalypso, Gudmoren

Boka har jeg vekselvis lest og lyttet til, lest av Ivar Nergaard på en utmerket måte.
Derfor takk til både Aschehoug og Lydbokforlaget for boka.

Annonser

2 Comments

  1. Har faktisk ikke lest noe av forfatteren, men dette innlegget fikk meg skikkelig nysgjerrig. Ingrediensene du ramser opp er rett i blinken for å bli en thriller, så jeg går direkte inn på Samsøk og bestiller bøkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.