Tragedier i hopetall

Lille Ida forsvinner på en idyllisk sommerdag. Rino Carlsen ved Bodø-politiet får oppgaven med å etterforske saken sammen med Guro Hammer. Hun er relativt fersk i politiet, men har ekspertise på området kriminalitet mot barn.
Tidlig møter vi den som bortfører Ida, vi møter en kvinne som er redd for at noe fryktelig vil komme opp i dagen hvis det ikke kommer regn i det lille tjernet snart, vi møter mor og far til Ida – far en religiøs fanatiker, og sammen med disse personene dras historien mange år tilbake i tid. Tilbake til et år da to lignende saker skjedde med korte mellomrom. En av jentene den gang kom tilbake – den andre ikke.

For de som har lest Granhus tidligere vet de at nordnorsk natur, og i særdeleshet vær spiller en sentral rolle i bøkene hans. Dette viste han særlig godt i «Stormen» som kom ut i 2012. Også denne gangen er været en sentral faktor i jakten på Ida. Etter en usedvanlig tørr sommer kommer et skybrudd av en annen verden….

Boka er på mange måter spennende, men et par av intrigene er ganske så opplagte. Når løken skrelles lag for lag dukker den ene tragedien etter den andre opp, nesten så det blir litt for mye av det gode. Noe av spenningen blir også dradd litt for langt ut. Vi aner hva som kommer til å hende, og det hender jo også til slutt etter en del seigpining.
En hel del god gammeldags spenning, gode natur- og miljøbeskrivelser og korte og ganske så effektive kapitler driver fortellingen framover. Men dessverre er det også partier som gjør at boken føles stillestående, og dessverre blir tragediene litt for mange, litt for overlessede og litt for lite troverdig. Summen av dette gjør at forventningene etter å ha lest «Stormen» ikke helt blir innfridd – en krim nokså på det jevne.
(Denne boka finner du på lista mi over bøker med «Kriminelt dårlig vær«.)

Andre bloggere om boka: Tine Sundal, BokBloggBerit, Artemisias verden, Bokbloggeir, Karis bokprat, Siljes skriblerier, Bøker & bokhyller

Omtale av «Forliset» og «Forsvinningen» av samme forfatter.

0 terning3

 

Forfatter: Frode Granhus
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 331
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788251681346

 

Annonser