Jens Lapidus – VIP-rommet

Wow!

Jens Lapidus har hatt stor suksess med bøkene i Stockholm-noir serien, så det er med store forventninger jeg åpner opp og titter inn i VIP-rommet. Og allerede fra de første sidene er jeg igjen helt oppslukt av Lapidus’ fortellertalent.

Dette er første bok i en ny serie. Også denne gang er vi i Stockholm, og vi kjenner igjen forfatterens nådeløse beskrivelse av de rike og priviligerte i det svenske samfunnet. Samtidig som vi møter de andre – de på skyggesiden – ofte personer med innvandrerbakgrunn.
Philip Schale, en av disse med sølvskje i munnen blir kidnappet. Teddy, nettopp kommet ut etter åtte år i fengsel, blir kontaktet av Emelie, ansatt i et høyt respektert advokatfirma. Firmaet vil at Teddy skal hjelpe dem med å finne Schale – politiet må for enhver pris ikke blandes inn. Og vi blir med på en spennende menneskejakt gjennom Stockholms underverden. Samtidig får vi tilbakeblikk på Teddy sitt liv i fengsel, og en sak som hendte for lenge siden blir også sakte rullet opp parallelt med jakten på kidnapperne.

Og igjen overbeviser Lapidus. Det er så gnistrende godt skrevet. Han briljerer i sine skift mellom pappaguttene som fester på Stureplan og de tunge kriminelle. Spenningen er på topp hele tiden, og den har så mange lag denne spenningen, at du blir stadig overrasket. Jeg skal selvfølgelig ikke røpe hvordan dette ender, men det er en solid cliffhanger på slutten, som gjør at jeg gleder meg som et barn til den neste boka av Lapidus. Aldeles storartet underholdning!!!!

Omtale av «Sthlm delete»  og «Top Dogg» av samme forfatter.

9788202437237_product_full terning6

 

Forfatter: Jens Lapidus
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 479
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vip-rummet
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
ISBN/EAN: 9788202477417

 

Annonser

4 Comments

 1. Kunne du sagt hvordan boken ender?? Har en bokpresentajon om den, og treger å vite, hele handlingen, tematikken osv.:))

  • bjornebok

   31. mars 2019 at 17:43

   Jeg mener at hvis du skal ha en bokpresentasjon må du lese boka selv, og danne deg din egen mening 🙂

   • Hvorfor ble Philip Schale kidnappet? skjønte ikke helt motivet til kidnapperne???

    • bjornebok

     7. april 2019 at 18:12

     Det er fire år og 250 bøker siden jeg leste denne, så dessverre har jeg ikke sjanse til å huske slike detaljer :-}

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.