Fra bok til film – Jussi Adler Olsen

Sprudlende bøker blir dystre filmer

Jeg er en ivrig leser av krimbøkene til Jussi Adler Olsen, og synes de fleste er skikkelig gode. Selv om jeg nok synes et par av dem er vel melodramatiske til tider.
I påska samlet vi oss fire stykker foran tv-en for å se filmene «Fasandreperne» og «Kvinnen i buret», begge to basert på bøkene av Adler Olsen. Og jeg var svært spent på hvordan transformasjonen fra bok til film hadde gått!
Som spenningsfilmer fungerer de begge to ganske brukbart, men for oss som har lest bøkene er det en stor nedtur. Filmene er ganske snevre siden de stort sett bare legger vekt på spenningsmomentet. Fargevalget i filmene går mye i brunt, noe som gir filmene et svært dystert preg. Og hovedrolleinnehaverne er også stort sett svært dystre i sitt spill. Vel er Carl Mørck ikke noen utpreget humørklump i bøkene heller, men så dyster som han er i filmene er han dog ikke. Og så har vi de to fantastiske bi-personene, Assad og Rose, som må sies å være svært fargerike, og ikke minst viktige for «temperaturen» i bøkene. I de to første filmene er Rose så å si helt fraværende, mens Assad er med. Men dessverre, en taus og humørløs Assad.
Filmene blir dermed en oppstilling av handlingen i bøkene, men helt uten den sjarm og varme som er mellom Carl, Assad og Rose. Nyansene forsvinner i alt det brune og dystre, slik at kun spenningen står igjen.

Lenke til omtale av bøkene «Den grenseløse» og «Selfies» av Adler Olsen.

Fasandreperne - plakat       Kvinnen i buret

Annonser

5 Comments

 1. Hei…kommer det ut flere filmer fra denne serien? 🙂

  • bjornebok

   29. mars 2016 at 23:12

   Hei Renate.
   Under Andre artikler på siden her finner du en artikkel Fra bok til film Jussi Adler-Olsen #2. Så jeg tror det er en på gang, men vet ikke noe mer enn det som sto i Dagbladet ifjor.

 2. Jeg er ikke enig. Har også lest alt av bøker og syns skuespillerne er akkurat som jeg hadde sett for meg. Spesielt syns jeg Fasandreperne var bra. Syns det er noe av det bedre som er filmatisert fra krimbøker der det meste er med i filmen. Kvinnen i buret syns jeg ble litt kort-

 3. bjornebok

  24. april 2015 at 14:16

  Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

 4. Det er så ofte det skjer, når bok skal bli film. Det som gjør boka til det den er finnes ikke på filmen.
  Å se filmen først er heller ikke noe særlig, da man vet handlingen før man leser boka.

  Takk for fine bokanmeldelser på denne siden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.