Arne Dahl – Åpen sjø

Høyspenning

Bok nummer tre i en serie, dette. Og av den type bok som vil være nærmest uforståelig hvis du ikke har lest de to foregående (link til omtaler nederst på siden).

Vi møter de samme hovedpersonene, først og fremst Sam Berger og Molly Blom, men også Deer spiller en sentral rolle, slik hun har gjort i de første bøkene.
Etter den forrykende avslutningen av forrige bok  er Sam på flukt med merkelappen  Sveriges mest ettersøkte mann. Molly ligger i dyp koma etter skadene hun fikk. Og Deer er i knallharde avhør hos politiets enhet for politisaker. De mistenker henne for å ikke fortelle hele sannheten om hva som foregikk i kulden der oppe i nord. Og oppi det hele er det mange tråder fra de to første bøkene som fremdeles ikke er nøstet opp. Og noen er ute etter dem …

Egentlig kunne jeg lagt blåpapir under omtalene av de to første bøkene i serien. De er uhyre spennende alle tre, samtidig som jeg har de samme innvendingene denne gang som til de to første.
Plottet er perfekt bygd opp, men det blir for perfekt. Mesterhjernen bak det hele forutser absolutt hvert eneste trekk politiet gjør – egentlig er det han som legger planene for trekkene – slik at det føles så oppkonstruert det hele. Når det i tillegg går inflasjon i råtne politifolk, våpen og lik – da blir det problematisk å svelge unna alle usannsynlighetene.

Men det er jo fiksjon, dette. Så hvis jeg legger innvendingene til side et øyeblikk, ja da står jeg tilbake med tre bøker med åndeløs spenning. Med tre hovedpersoner jeg har stor sans for – råtøffe, men samtidig sårbare. Og ikke minst – Arne Dahl skriver skjorta av de aller fleste krimforfattere  med glitrende språkføring.

Denne gang avsluttes historien uten noen synlig cliffhanger. Mysteriet er løst. Likevel ønsker jeg meg mer av Sam og Molly. Mye mer!
Og kanskje det kommer siden de to fabler om å starte tomannsbedrift som privatetterforskere. Får bare håpe at sakene blir litt mer av den troverdige sorten. Den som leser får se.

Boka er oversatt av Einar Blomgren som har tatt godt vare på Arne Dahls sterke språkdrakt. Takk til Cappelen Damm for boka.

Andre bloggere sin mening: Lillasjel

Flere bøker av Dahl: Utmarker, Innland

Annonser

6 Comments

 1. Ernst Stenberg

  20. mars 2019 at 12:52

  Har lest Utmarker, Bjørn og fikk Innland på dørmatten i dag tidlig og Åpen sjø er underveis. Den vant jeg på Bookis.com.
  Har du lest noen av bøkene hans om A-Gruppen? De er relansert nå i vinter i pocket.

  • bjornebok

   20. mars 2019 at 15:38

   Hei Ernst. Jeg har lest alle om agruppen, men det er mange år siden. Jeg likte de veldig godt

 2. Les denne no, og er så langt ganske enig. Svært usannsynlig og oppkonstruert, men likevel svært spennande. Eg er veldig begeistra for Arne Dahl sin skrivestil.

 3. Flott omtale, liker at du går ut med plass i serie og kommentar om at en bør begynne på begynnelsen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.