Cilla & Rolf Börjlind – Koldbrann

Spriker

Bok nummer fem om parhestene Olivia Rønning (Rivera) og Tom Stilton.
Historien finner sted i Stockholm og Thailand.

I Stockholm blir en aktor sprengt i luften sammen med ektefelle og datter. Alle tre dør. Olivia får en viktig rolle i etterforskningen.
I Thailand slikker Tom sårene etter forrige bok. Han er på besøk hos halvsøstera som driver en yoga-inspirert resort. Sammen med ham er kjæresten Luna.
Ellers møter vi som sedvanlig etterforsker Mette Olsäter og ektemannen Mårten, knivkunstneren Abbas og den småkriminelle Minken.
Mette er forøvrig på vei inn i pensjonistenes rekker – ganske så motvillig.
Og det er vel ingen stor overraskelse at hendelsene i Sverige og Thailand etter hvert sklir inn i hverandre på vanlig Börjlind-vis, og at alle aktørene på en eller annen måte blir innblandet.
Blant annet med det resultat at Tom tar på seg et privat oppdrag for en mystisk kvinne som fører ham langt inn i jungelen på et oppdrag en Indiana Jones verdig.

Denne gang tar det lang tid før spenningen fester seg. Det blir mye fram og tilbake, både geografisk og hva intrigen angår. Men, når den først kommer, spenningen altså, er det godt driv og tempo i historien.
Likevel har jeg en innvending om at tilfeldighetene blir for mange, og at hendelsene griper inn i hverandre på måter som for meg blir for usannsynlige. Med det resultat at boka spriker. Selv om plottet som alltid er solid snekret sammen. Og med en tidsriktig og politisk korrekt metoo-kobling.

I vinter så jeg noen episoder på tv, basert på de tidligste bøkene i serien. Når jeg leser dukker disse ansiktene opp, noe som gir mer nærhet til stoffet. På en måte ser jeg dem klarere for meg i mange settinger. Og skuespillerne passer godt til det bildet jeg hadde gjort meg av karakterene da jeg leste bøkene.

Litt lydbok, innlest av Marika Enstad, mest papirutgaven. Derfor takk til både Gyldendal og Lydbokforlaget for boka.

Boka er oversatt av Kjell Jørgen Holbye.

Mer av forfatterne: Springflo, Den tredje stemmen, Svart daggry, Sov du vesle spire

Annonser

1 Comment

  1. in hetzelfde museum met teksten van Borjlind, beelden van Regild en muziek van Bruno K. Oijer. In de late jaren 1970 werkte Borjlind als copywriter bij een reclamebureau en begin jaren 1980 begon hij satire te schrijven in de kranten en begon hij in de filmbranche als regisseur, acteur en scenarioschrijver. Borjlind is lid van de Zweedse Dramatikerforbundet en begon zich toe te leggen op het schrijven van scenario’s van televiseseries en -films, vanaf 1995 samen met zijn echtgenote Cilla Borjlind .
    Interpult Studio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.