Stillingskrig på midtbanen

(Boka er et leseeksemplar fra forlaget.)

Atle Nielsen er en velkjent journalist, forfatter og skribent. Dette er hans debut som krimforfatter.

Vi skal til Bergen – i noe som må kunne karakteriseres som en «fotball-krim». Og i hovedrollen – ikke mindre enn – tada – journalist i TV2 – Ole Bull!
Kan det bli mer erkebergensk?

Fotball, som sagt. Et bestialsk drap på en velbeslått eldre herremann i Bergen som senere kobles opp til et nærmest identisk drap i London. Norsk og britisk politi må derfor slå sine pjalter sammen. Med en mildt sagt nysgjerrig journalist i hælene.
Det skal handle om såkalte hooligans, medlemmer i noe som kalles «firms», der borte på balløya. Fullstendig skruppelløse voldsutøvere. Men hva kan det ha med en eldre bergensk herremann å gjøre?

Bare det å våge å gi hovedpersonen navnet Ole Bull … det blir noe å leve opp til.
Men gjør han det, da?

Det går ikke så verst like etter avspark. Den godeste Ole Bull er en interessant fyr. Passe flink reporter, passe hasjrøykende tilbakelent, med passe spooky ballast – noe om en kjæreste det må ha skjedd noe med. Og vi tror på ham som journalist – i det evige jaget etter å være først ute.
Selve intrigen har for så vidt potensiale den også, men utvikler seg raskt til en stillingskrig på midtbanen. Litt på den bergenske banehalvdelen – litt på den londonske banehalvdelen.

Kanskje derfor dukker det opp en skummel fyr som settes i oppvarming. En løslatt straffedømt med et par mord på samvittigheten, men vil han kunne sette fyr på kampen? Eller vil han forbli løpende langs sidelinjen?

Til tross for noen gode anslag i boka, ble jeg aldri skikkelig revet med. Til det er plottet for gjennomskuelig. Så, dessverre, selv om det er blod i bokas tittel, ble det en blodfattig forestilling.
Men bevares, jeg tror det bor et potensiale i denne Ole Bull, men da må intrigen spisses .

Flere av Nielsen: Den store boken om tog

Annonser