Richard Osman – Torsdagsmordklubben

Erkebritisk kosekrim

Bli med til den idylliske britiske landsbygda og møt fire godt tilårskomne hobbydetektiver; sykepleieren Joyce, psykiateren Ibrahim, fagforeningslederen Ron, alle med eks foran titlene, samt den hemmelighetsfulle Elisabeth som ingen riktig vet hva har beskjeftiget seg med i sine tidligere år – men mye kan tyde på spion …
Alle fire er beboere på et «eldrehjem» for de som vil ha det lille ekstra – og har råd til det.
Disse fire elskelige pensjonistene utgjør «Torsdagsmordklubben», som beskjeftiger seg med uløste kriminalgåter, og jaggu får de ikke et ekte mord å hanskes med – midt i sin egen lille andedam.

Liker du britisk landsbykrim, ja da er dette noe for deg, for mer erkebritisk enn dette blir det ikke. Underfundig humor, herlige karakterer og en liten dose spenning (kunne nok vært adskillig mer for min del).

Og jeg koste meg virkelig med historien – til et visst punkt. Det fordi jeg synes humoren blir vel mye repetitiv etter hvert,  og den store spenningen uteblir – selv om det er noen finurlige vrier innimellom.

En krim som skårer skyhøyt på kosefaktor, men er mer på det jevne spenningsmessig.

Kari Engen har gitt boka en erkebritisk språkdrakt.

Andre meninger: Geir Tangen, Henningbokhylle, iBokhylla

4 Comments

 1. Enig, den var veldig fin 🙂
  Jeg har nettopp lest ferdig alle bøkene til Agatha Christie og dette ligner på Miss Marple, jeg er helt enig i det du skriver til Åslaug og 🙂

  • bjornebok

   1. juni 2021 at 14:14

   Takker, Astrid Terese!
   For min del tror jeg det må være nærmere femti år siden jeg leste Christies bøker – samtlige de hadde på biblioteket den gang.

 2. Det smaker litt Agatha Christie når jeg leser om den engelske landsbygda og mord. Særlig Miss Marple. Høres ut til å være en fin, lett bok dette. Greit med noe som ikke er så seriøst innimellom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.