Festfyrverkeri 

Så er den her (utgis 26. august), femte bok om kriposetterforsker Anton Brekke. De fire foregående har vært ren leseglede, og denne er et festfyrverkeri av ei bok!

Antons gode kompanjong, Magnus Torp, får en tilsynelatende bagatell i hendene. Noen beinrester har blitt funnet i en 40 år gammel Cadillac i Fredrikstad. Men når det viser seg at det er en menneskehånd , og at dermed media tar fatt i saken braker det løs. Saken går på nett verden rundt. Og da starter en kjede av hendelser. Saken viser seg raskt å ha forbindelser til Las Vegas, gamblingens hovedstad. Og for oss som kjenner til Antons spilleproblemer vil automatisk lure på om dette kan gå bra…

Dermed følger 550 sider med fornøyelse. Fjell skriver så det formelig gnistrer, og det føles ikke som det er ei eneste side for mye. Boka er handlingsmettet fra første side til siste punktum. God research, spennende persongalleri, flytende dialoger spekket med  (maskulin) humor, fine sprang i tid, korte og effektive kapitler, finurlige vrier så du blir rent svimmel. Og når også spenningen kommer etter hvert, ja da kan man vel ikke be om så mye mer.

Er det i det hele tatt noe å sette fingeren på? Vel, litt er det. De delene av boka som foregår i Las Vegas blir litt «amerikansk» for meg, der alt er stort og glorete, der noen er usannsynlig rike, noen usannsynlig skrupelløse, noen usannsynlig vakre og så videre. Det balanserer på grensen til det melodramatiske. Men skitt au, det gjør ingen ting. Det er lenge siden jeg har hatt det så fornøyelig med lesinga, så når boka kommer i august bør den bli en real kioskvelter!

Flere bøker av Fjell: «Rovdyret», «Gjemsel», «Gråsonen».

Takk til Juritzen Forlag som sendte meg boka.

Andre bloggere om boka: My Criminal Mind, Bokbloggeir, Tine Sundal

lykkejegeren terning6

 

Annonser