Jørn Lier Horst/Thomas Enger – Nullpunkt

Underholdende spenning

Når to ringrever som Lier Horst og Enger slår seg sammen og gir ut bok på det nystartede forlaget Capitana bør det ligge an til en pangstart for forlaget.
Og joda, boka starter med et pang, den. Året er 1999 og Alexander Blix er en ganske fersk politimann. Sammen med kollega Gard Fosse blir han sendt ut i en skarp situasjon der det står om liv. Og det smeller. En hendelse som er med på å prege Blix nitten år senere.

Så fram til 2018. Den kjente idrettskvinnen Sonja Nordstrøm skal gi ut memoarbok. Så forsvinner hun sporløst på lanseringsdagen. Når kjendisjournalist Emma Ramm oppsøker hjemmet hennes finner hun spor etter et basketak, og på tv-en er det klistret opp et startnummer med tallet én. Blix blir sendt til huset sammen med en rykende fersk kollega, Sofia Kovic.

Dette er utgangspunktet for noe som skal utvikle seg til en heseblesende jakt på en seriemorder, som har lagt en aldeles vanvittig plan. Det skal også utvikle seg til et spesielt samarbeid mellom politimannen Blix og journalisten Ramm – sikkert ikke tilfeldig når vi vet at Lier Horst har bakgrunn fra politiet og Enger fra journalistikken.

Det skinner tydelig igjennom at de vet hva de skriver om, de to herrene. Og det blir en oppvisning i hvordan skrive en effektiv thriller inneholdende politi og journalist.
Plottet er intrikat, framdriften er god, spenningen er høy og persongalleriet er ikke så verst det heller.
Og de har fått med en del velfungerende elementer som at Blix har et anstrengt forhold til sjefen, at Ramm har en klyse av en journalistkollega, at media er i ferd med å gå bananas i sin jakt på flest mulig klikk på nettet. Velkjente elementer fra en mengde krimbøker de siste årene.

Og de to herrer lander det hele langt nede i bakken og med flott nedslag. Et par innvendinger har jeg dog; plottet virker konstruert i betydningen ikke så veldig troverdig, samt noe overlesset (joda, det kan bli for mye selv for meg). Språket er ikke av det mest spennende, men effektivt til tusen.
Parhestene Blix og Ramm har begge en spennende ballast som vi får vite en del om, men jeg kunne ønsket meg enda litt mer dybde rundt hovedpersonene. Uansett er de likandes som bare det.
Sofia Kovic er med gjennom det meste av boka, men henne skulle jeg ønske jeg hadde blitt mye bedre kjent med – hun blir en velmenende og sympatisk pappfigur i bakgrunnen.

Disse innvendingene til tross, Lier Horst og Enger har skrevet en spennende og effektiv thriller der sidene nærmest blar seg selv. En lettlest og underholdende bok som er perfekt nå i sommervarmen.

Andre bloggere sin mening: Tine Sundal, Myriams boble

Boka har jeg hatt vekselvis som lydbok og i papirformat. Helge Winther Larsen leser som alltid fortreffelig.
Så derfor takk både til Lydbokforlaget og Capitana for boka.

Omtaler av andre bøker av forfatterne: Røykteppe, Slagside
Jørn Lier Horst: Hulemannen, Blindgang, Når det mørkner, Katharina-koden
Thomas Enger: Blodtåke

Annonser

4 Comments

 1. Men, hva handler boka om?

  • bjornebok

   17. desember 2020 at 09:40

   Det har jeg skrevet litt om – og jeg skriver vanligvis ikke så mye mer om selve handlingen – i frykt for å røpe for mye.
   Noe må det da være igjen til leseren.

 2. Super omtale Bjørn, ser at du er hakket mer begeistret enn meg. Savner litt woao-faktor, men for all del de skriver knakende godt. Takk for lenke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Bjørnebok

Theme by Anders NorénUp ↑

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.